Има много умения, които имат нужда от време за овладяване.

...
Има много умения, които имат нужда от време за овладяване.
Коментари Харесай

Приготвяйте перфектни пайове всеки път с тези лесни стъпки

Има доста умения, които имат потребност от време за преодоляване. Едно такова умеене е печенето на пайове. Въпреки че може да наподобява, че пайовете имат собствен личен характер, защото от време на време вземат решение да се надигнат, до момента в който от време на време вземат решение да останат недопечени, има някои неща, които би трябвало да имате поради, с цел да приготвите съвършения къс.

Пай, било то картоф или ябълка или който и да е различен, изисква обич, грижи и внимание. Докато ги печете, има някои трикове и препоръки, които би трябвало да следвате, с цел да сте сигурни, че паят ви ще бъде прелестно изпечен и апетитен всякога. Разгледайте 4 такива съвета по-долу.

1. Може да е изкушаващо да поръсите брашно върху повърхността на кухненския плот, до момента в който разточвате пая, само че потреблението на ненужно брашно може да направи тестото за къс жилаво. Затова се пробвайте да изтриете непотребното брашно от пая благодарение на кухненска забрадка или четка за сладкиши.

2. Не забравяйте да употребявате охладено масло, до момента в който вършиме пая. За да сте сигурни, че маслото е студено, а не със стайна температура, извадете го от хладилника единствено секунди преди да го употребявате. Също по този начин, не забравяйте да охладите тестото за задоволително време, с цел да си осигурите меко тесто за къс.

3. Докато печете пая, покрийте краищата на кората благодарение на алуминиево фолио. Това ще подсигурява, че горната кора не стартира да потъмнява, преди пая да се подготви от вътрешната страна.

4. След като паят е изпечен, не забравяйте да го оставите за известно време да се охлади. Пълнежът на пая се нуждае от време, с цел да се стегне и в случай че нарязвате пая незабавно откакто се изпече, може да стане течен. Така че оставете го да се охлади за няколко часа, преди да го поднесете, с цел да осигурите вярната текстура.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР