Има много стъпки, които още могат да се направят в

...
Има много стъпки, които още могат да се направят в
Коментари Харесай

Алибегов: Обсъждаме всякакви варианти от ходене до тоалетна с маска до намаляване на децибелите |

" Има доста стъпки, които още могат да се създадат в заведенията. Ние обсъждаме сега разнообразни модели – от влизане с маска в заведението до масата, по-късно в случай че се върви до тоалетна – отново маска или понижаване на децибелите, с цел да не е нужно да си викаме (б. р. съгласно изследвания при кряскане се отделя повече слюнка и заразяването е по-лесно), разяснява по Нова телевизия ръководителят на Асоциацията на заведенията в България Ричард Алибегов.

Готови сме на безусловно всевъзможни взаимни отстъпки, които няма да убият сектора. Мисля, че намаляването на потенциала е една доста хубава стъпка, уточни той във връзка за обезпечаването на 2 кв. м повърхност за всеки клиент на заведението, с което потенциалът спада с 50%.

Според Алибегов в социалното пространство се наслагва мнението, че " заведенията надали не би трябвало да се затворят сходно на Европа ":

" Когато ще оставаме 150-160 хиляди души без работа, ние би трябвало да сме безспорни сигурни в здравния резултат. В последните три седмици в Европа, където заведенията не работят, се следи едно огромно нищо като здравен резултат. Числата порастват, хората нямат работа, не е ясно бизнесите докога ще устоят там. "

Как ще наподобяват новите ограничения на процедура

Ако приказваме за 100 кв метра бар, комерсиална повърхност, би трябвало да влязат сред 50 и 60 индивида. Столчетата на бара са на 1,5 метра. На един бар, в случай че са били 10 индивида, в този момент ще са 5, изясни шефът на Асоциацията на заведенията.

По думите му браншът е подготвен да направи безусловно всичко допустимо, с цел да не се стига до сюжета от март месец.

Ограничаването на работното време не е стъпка, която може да докара до здравен резултат, счита Алибегов. Това изобщо не се разисква. " В това няма никаква логичност – до 23 часа няма вирус  - след 23 има ", уточни той.

По думите на Алибегов няма регистриран болен личен състав на заведение и като цяло няма открито нито едно огнище в заведение.

" Това, което желаеме от здравното министерство, е по-скоро надзор. Клиентите би трябвало да осъзнаят, че би трябвало да съблюдават отдалеченост ", сподели той.

Според него в България в момента няма отрасъл, който би издържал второ затваряне.

" Със сигурност туризмът и ресторантьорството няма да устоят и дори не дръзвам да предвиждам какви биха били банкрутите. Няма по какъв начин да се вземат нови помощи, няма от кое място да пристигна някаква друга помощ, какво ще стане с тези хора? ", разяснява Ричард Алибегов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР