Има много растения, за които се смята, че трябва да

...
Има много растения, за които се смята, че трябва да
Коментари Харесай

Не гледайте тези растения вкъщи

Има доста растения, за които се счита, че би трябвало да бъдат отглеждани в жилището ни или тъй като пречистват въздуха в стаята, или тъй като са лесни за развъждане, или просто тъй като са красиви.

А ето кои цветя НЕ би трябвало да отглеждате вкъщи:

1. Всякакви растения, които са с червен цвят и са с бодли

Едно е да получите букет от червени рози, а напълно друго да ги отглеждате вкъщи. Според фън шуй червеният цвят може да е както знак на благосъстояние, по този начин и на гибелта, що касае отглежданите в саксии червени цветя с бодли по тях. Така че, в случай че толкоз харесвате рози, то си посадете бели, кремави или розови, а на алените се радвайте само в случай че са предопределени за ваза.

2. Растения, които са със заострени листа

В редица български жилища можете да срещнете драцени или пък така наречен индийски мечове (Сансевиера), само че съгласно китайските вярвания със своите заострени листа тези растения като че ли приканват Лошото в дома.

3. Филодендрон

Това растение не трябва да бъде отглеждано в никой дом, камо ли в спалнята. Не единствено тъй като спада към фамилията на Змиярнкови, за които се счита, че носят отрицателна сила. Конкретно за Филодендрона се приказва, че води до неплодородие. Може би това се дължи на обстоятелството, че когато се отглежда в домашни условия, това растение, което в дивата природа ражда цветове и плодове, не образува нищо друго с изключение на листна маса.

4. Кипариси

Тези елегантни растения наподобяват доста красиво, само че са известни с това, че се засаждат на гробищата, а не се отглеждат вкъщи. Счита се, че те внасят неприятна енергия и провокират кавги в фамилния живот. Ако толкоз държите да им се радвате, то ги отглеждайте на балкона или на двора си, но не и в самия дом.

5. Лилиуми

В това да получите букет от лилиуми няма нищо неприятно и умерено им се радвайте. Никога не дръжте обаче вазата, в която сте ги сложили в помещението, в което спите вие или децата ви, тъй като те имат прекомерно мощен мирис, който може да провокира мощно главоболие. При по-чувствителни хора може да провокира даже и загуба на схващане.



6. Растения, които са отровни

Те са доста на брой и в случай че не внимавате с тях, можете да получите кожни обриви точно тъй като стеблата или листата им са отровни. Такива растения са коледната звезда, пустинната роза, мандевилата, хемафитуса и още доста други. Когато се грижите за тях, постоянно използвайте ръкавици или след досег до техни елементи си измийте усърдно ръцете. При внимание от ваша страна тези растения биха могли въпреки всичко да радват очите ви, предава kaktus.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР