Има много причини, поради които бихте могли да започнете да

...
Има много причини, поради които бихте могли да започнете да
Коментари Харесай

4 причини да започнете да консумирате яйца всеки ден

Има доста аргументи, заради които бихте могли да започнете да консумирате яйца всеки ден - в случай че към този момент не го вършиме, несъмнено. Яйцата оказват помощ за понижаване на възпаленията, за създаване на мускулна маса и за поддържане на имунната система. Освен това, както демонстрира ново изследване, те могат освен да укрепят тялото ви, само че и да окажат удобен резултат върху мозъчната функционалност, подобрявайки когнитивните функционалности, оповестява „ Eat This, Not That “.

В изследването , чиито резултати са оповестени в списание Nutritional Neuroscience, са взели участие 79 души на възраст от 18 до 75 години. Учените правят оценка когнитивните функционалности на доброволците благодарение на специфични проби, които се организират няколко пъти.

Те откриват, че въпреки яйцата - т.е. съдържащият се в тях протеин NWT-03 - да не усъвършенстват резултатите на участниците в тест за психомоторна зоркост, то те усъвършенстват резултатите им в тест за скоростта на реакция на сигнал.

" Това е доста забавно изследване, тъй като ни разрешава да проучим в допълнение въздействието на потребните съставни елементи в химическия състав на яйцата и да разберем по какъв начин хидролизатът на яйчния протеин може да бъде потребен за здравето ", споделя записаният диетолог Киран Кембъл.

Изследователите са открили, че протеиновият хидролизат NWT-03 има способността да усъвършенства когнитивните функционалности. Екзекутивните функционалности са виновни, наред с други неща, за саморегулацията, творчеството, обсега на вниманието, логиката, краткосрочната памет, инхибиторния надзор и умствената еластичност.

" Въпреки че резултатите от изследването са позитивни и обещаващи, е мъчно да се каже дали тази изгода се дължи само на яйчния протеин NWT-03, защото в химическия състав на яйцата има и други съставни елементи, за които е потвърдено, че имат позитивен резултат върху здравето на мозъка и когнитивните функционалности ", продължава Кембъл. „ Погледнете жълтъка. Години наред ни убеждаваха, че потреблението на прекалено много яйца, в това число и на жълтъка, който е с високо наличие на холестерол, е нездравословна за здравето. През последното десетилетие обаче успяхме да установим, че равнищата на холестерола в кръвта имат единствено косвена връзка с количеството холестерол, което човек получава с храната. "

" Яйчният жълтък съдържа скъпи и потребни фитонутриенти като холин, лутеин и зеаксантин. Според редица изследвания тези хранителни субстанции могат да имат позитивен резултат и върху когнитивните функционалности ", прибавя Кембъл.

Но той споделя: " Въпреки че резултатите от изследването са обещаващи, въпреки всичко би трябвало да се придържате към общ здравословен модел на хранене, който да включва всички субстанции, нужни за оптималното действие на тялото и мозъка. Това би трябвало да бъде храна, която включва пълнозърнести храни, плодове, зеленчуци и постни протеини, и в която има малко добавена захар и наситени и трансмазнини. "

" Когато става въпрос за поддържане на високо равнище на когнитивните функционалности, голяма роля играе и това какъв брой постоянно подхранвате тялото си ", изяснява Кембъл. „ Ако не давате на мозъка си това, от което се нуждае, с цел да действа вярно, ще се чувствате отпаднали и разсеяни и ще ви е мъчно да се концентрирате върху ежедневните задания. Като се придържате към относително непоколебим хранителен режим - нормално закуска, обяд, вечеря и може би няколко междинни закуски - ще осигурите на тялото и мозъка си нужните хранителни субстанции “. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР