Има много показатели, които показват, че започва да настъпва нова

...
Има много показатели, които показват, че започва да настъпва нова
Коментари Харесай

Вещаят настъпването на нова икономическа криза

" Има доста индикатори, които демонстрират, че стартира да настава нова икономическа международна рецесия ", предизвести старши откривателят от Института за пазарна стопанска система (ИПИ) Петър Ганев пред Нова телевизия.

По думите му идва нова рецесия, само че тя постоянно идва в интервал от към 10 години. В икономическия цикъл постоянно има нагоре и надолу, само че ние си вършим рецесията, тъй като имаме такава финансовата политика , с която постоянно помпаме растежа, уточни Ганев.

" Сами предизвикваме рецесията, с цел да ни удря през даден интервал по-тежка рецесия ", безапелационен беше старши откривателят от ИПИ.

Според Ганев рецесията идва малко по-късно при нас, в сравнение с в Европа , тъй като нямаме вътрешна причина да се сринем. Първо би трябвало да стане там и тогава да се придвижи при нас, само че ние би трябвало да създадем по този начин, че да бъдем подготвени за икономическата рецесия, акцентира старши откривателят от ИПИ.

Въпреки казаното, Ганев похвали структурата на стопанската система ни, като тя била доста по-добра отпреди 10 години , само че при една рецесия се чака износът ни да бъде ударен.

Той прикани хората когато знаят, че има неустановеност, би трябвало да бъдат по-внимателни. За да стане ясно какво желае да каже, Ганев даде образец с това, че " тогава когато купуваш втори апартамент, не ти би трябвало и няма да живееш в него, ще има проблеми, само че в случай че си купуваш апартамент, в който ще живееш и ще си плащаш ипотеката, няма да бъде проблем ".

" Животът не стопира с една рецесия, животът си течеше даже и през 1997 година при хиперинфлацията ", сподели още Петър Ганев и прикани да се разграничават естествените житейски решения и извънредно спекулативните .

От своя страна Атанас Пеканов, икономист и учител по стопанска система в Австрийския университет, разяснява, че икономическият цикъл редува интервали на взрив, само че не би трябвало да гледаме острани, а да помислим за ограниченията и поуките , които сме си извадили от последната икономическа рецесия от 2009 година

Не се знае накъде ще тръгнат нещата и за това е значимо да мислим какво научихме от последната икономическа рецесия, уточни Пеканов. Според него сега сме на един кръстопът и международната стопанска система е като в книгата на Чарлз Дикенс " Повест за два града " - беше най-хубавото време, беше най-лошото време.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР