Има много опасности за партия, дарявана по неограничен начин от

...
Има много опасности за партия, дарявана по неограничен начин от
Коментари Харесай

Проф. Друмева: Има много опасности за партия, дарявана по неограничен начин от физически или юридически лица

Има доста рискове за партия, дарявана по безграничен метод от физически или юридически лица. Това, което е мотив за президентското несъгласие е неограниченият темперамент, по който се разрешават дарения от еднолични търговски и физически лице. Те директно засягат политическата система.

Това съобщи секретарят по правни въпроси към президента проф. Емилия Друмева на съвещанието на Комисията по бюджет и финанси към Народно събрание, съобщи кореспондент на Novini.bg.

"С тези промени се засягат същностно два базисни правилото на Kонституцията - националният суверенитет и политическият плурализъм ", сподели още тя.

"Политическите партии, с неограничените си дарения, могат да попаднат според. Логично е дарения, които идват от стопанската сфера да се насочват към тези политически партии във властта. Едно такова повтарящо се развиване, е доста действително да доближи до резултата, който изрично е неразрешен от Конституцията, а точно възбраната за обединение на политическа партия с страна ", разкри проф. Друмева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР