Има много новини за разработването на нови аноди от различни

...
Има много новини за разработването на нови аноди от различни
Коментари Харесай

Анодът на Sila с 20% увеличава пробега на електромобилите и радикално ускорява зареждането

Има доста вести за създаването на нови аноди от разнообразни лаборатории, само че съвсем няма образци за сполучливото им използване. На този декор се откроява калифорнийската компания Sila. Тя разгласи появяването на своя нанокомпозитен анод Titan Silicon. Mercedes-Benz към този момент е въодушевен от създаването, тъй че притежателите на идния електрически SUV от G-класа ще могат да оценят неговата успеваемост. Новият анод усилва пробега на електрическите автомобили с 20% и понижава времето за цялостно зареждане на батерията до към 10 минути.

Според Sila силициевият анод Titan, направен от високоефективен нанокомпозитен материал, замества графита. Той усилва потенциала на батерията задоволително, с цел да добави към 160 км пробег за флагманите на пазара като Lucid Air Grand Touring с пробег от 830 км. А бъдещите версии на анода, дава обещание компанията, ще бъдат два пъти по-ефективни.

Що се отнася до скоростта на зареждане, с новия анод енергийният ресурс на батерията се добавя от 10% до 80% за 20 минути. За акумулатори, които в този момент се зареждат за 60 минути, това е същински прогрес. В бъдеще Sila се надява да понижи този индикатор до 10 минути.

Компанията акцентира, че Titan Silicon е готово решение за подмяна на графитния анод, който към този момент се употребява във фитнес гривната Whoop 4.0, която съгласно рекламите обезпечава самостоятелна работа в продължение на 4-5 дни. Той ще се употребява и в батериите на електрическите коли на Mercedes-Benz.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР