Има много необясними болести по света. Лекарите все още не

...
Има много необясними болести по света. Лекарите все още не
Коментари Харесай

13 страшни болести, за които които лекарите нямат обяснение и вдигат безпомощно ръце

Има доста необясними заболявания по света. Лекарите към момента не могат да дефинират повода за това или това заболяване. BuzzFeed показва 13 истории, героите на които са подложени на неимоверни премеждия от заболявания, за които и лекарите си нямат разбиране.

Ларва се трансформира в червей в окото на човек

Пациент легна на интервенция откакто в очната му ябълка бе открит червей. Оказа се, че има някакъв необикновен тип мухи, които, откакто ухапят човек оставят ларва в тялото му. Личинката пораства и след време се трансформира в голям червей.

400 души умират по време на танци

Впоследствие феноменът получава името " Танцувалната чума от 1518 година ". През юли на упомената година една жена на име Tрофеа излиза на улицата в Страсбург и стартира да танцува. Жената не можеше да спре в продължение на шест дни. Отначало към нея се причисляват 34 души, а по-късно 400. В резултат доста от тях умират на място от сърдечни удари, инсулти или безсилие. Учените допускат, че хората не са могли да спрат да танцуват поради някакви бактерии, които поразили мозъка им и провокирали нервозен срив.

Канадски публицист се разсъни и разбра, че към този момент не може да чете

Веднъж канадският публицист Хауърд Енгъл открил, че към този момент не може да чете. Този феномен го сполетял ненадейно. Лекарите му сложили диагноза " словесна слепота ". Това значи, че пациентът може да написа, само че не може да чете. Енгъл в продължение на няколко месеца минал курс на терапия, след което съумял да прочете малко. Но към момента му е мъчно да се оправи с текстовете. След известно време канадецът написал мемоарна книга " Човекът, който се разучи да чете " (The man who forgot how to read), отдадена на заболяването.

Кои са останалите 10 страшни заболявания, за които лекарите нямат обяснени, четете в Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР