„Има много негативни сценарии след изборите. Но един от тях

...
„Има много негативни сценарии след изборите. Но един от тях
Коментари Харесай

Христо Иванов: ГЕРБ се готвят за 65 депутата в следващия парламент

„ Има доста отрицателни сюжети след изборите. Но един от тях е този, в който спасяването на редови войник Райън - корупционния състезател Борисов, се трансформира в централна политическа сюжетна линия. И цялата република бъде заложена на неговото оцеляване “, разяснява съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов пред радио „ Дарик “.

Според него още от предния парламент ГЕРБ явно се готвят да нападат изборите.

"Те към този момент евентуално си приготвят конференцията, че този резултат, „ който не ни харесва “, е резултат на нелегитимни избори. Това е част от тактиката на Борисов: „ След мен и потоп “, неговото персонално оцеляване. Той е най-големият източник на неустойчивост в България “, добави Иванов.

Според него сега ГЕРБ се готвят да имат 65 депутата в идващия парламент и с придвижване на времето и „ излизането на скелети от дрешника “ тази оценка ще става още по-консервативна и резултатите няма да се харесват.

„ Единственият метод да се закрепят на политическата сцена като някакъв фактор, който е в положение да отбранява своя водач, тъй като той може да остане отвън пандиза единствено като политически водач, е да оспорват резултатите от изборите. Да основават някаква паралелна история, че към момента могат да бъдат във властта, да задават звук, че някой би трябвало да се преценява с тях и че Борисов е фактор. Това е извънредно рисково за републиката “, добави Иванов.

„ ГЕРБ са в тежка изолираност поради своята токсичност. Борисов персонално е най-големият фактор за политическа неустойчивост в България, като употребява за пленник партия ГЕРБ. Той е латиноамерикански деспот в балкански вид “, сподели още той.

Христо Иванов е уверен, че визираният в глобите на американското държавно управление по закона „ Магнитски “ политик, е точно Бойко Борисов. Според него не би трябвало да се не помни описанието на въпросния политически водач включва и определението „ публично лице “. Такова не може да е водач на извънпарламентарна партия.

„ Само едно лице дава отговор на това изложение, тъй като то е облечено във власт. Овластено лице и водач на партия. Това е Бойко Борисов – министър-председател и водач на партия “, съобщи съпредседателят на „ Демократична България “.

„ Съединени американски щати дефинират корупцията като проблем на груповата сигурност. През този закон Съединени американски щати подсигуряват оня периметър на сигурност, който споделят с нас. Санкциите са оценка, че България е едно от най-слабите звена. Това е един от най-големите резултати от ръководството на ГЕРБ “, добави той.

Според него въпросът със сигурността от дълго време е надхвърлил разбирането за „ хора с фуражки и зелени чорапи “, а е доста по-широкообхватно схващане.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР