Има много млади, които изкараха леко К-19. Те имат антитела.

...
Има много млади, които изкараха леко К-19. Те имат антитела.
Коментари Харесай

Шефът на БЛС попари Мангъров за "лекия вятър" К-19 и огласи каква трагедия ни чака

Има доста млади, които изкараха леко К-19. Те имат антитела. В момента има хора, които желаят да дарят кръвна плазма, само че не им дават, тъй като нямат ПСР. Не може по този начин.

Това съобщи в ефира на Нова тв шефът на Българският лекарски съюз (БЛС) доктор Иван Маджаров.

По думите му, в случай че някой подари кръвна плазма, той може да избере за кого да го стори.

"Нагнетява се едно напрежение. Важно е да кажем, че леглата в лечебните заведения за лекуване на коронавирус се усилват. Още пролетта обаче казахме, че ще се стигне до миг, в който системата, в който няма да може да поема. В момента в системата няма безпорядък, а високо напрежение ", сподели Маджаров.

"Не бива да се основава чувство, че лекарите са отговорни за нещо. Системата се оправя, обществото ни се провали. То трябваше да разбере, че няма да можем да помогнем на всеки, който има потребност да влезе в болница ", счита шефът на БЛС.

Виктор Николаев изкара кошмарна статистика. По думите му по последни калкулации, в случай че имаме строги ограничения у нас, умрелите от ковид ще доближат 4000 души, в случай че обаче нямаме ограничавания, се чакат 18 000 смъртни случая.

"Вероятно ще пристигна време, когато ще би трябвало да създадем разбор кой носи отговорност. Всички ние дружно обаче би трябвало да се оправим с това. Не ми се желае отново хора да остават без работа. Това е друга покруса. Нека помогнем на лекарите и медицинските сестри и съблюдаваме най-нормалните ограничения - отдалеченост и маски ". прикани Маджаров.

" Не Мангъров беше прав, а Мутафчийски по отношение на това, което ще се случи у нас. Мангъров мислеше, че ще е лек ветрец този вирус, само че се случи неприятният сюжет на Мутафчийски ", съобщи шефът на БЛС.

"Не желая да всявам суматоха. С всеки минал ден виждаме, че се взимат нови и нови ограничения ", сподели той.

Според него не сме изпълнили нужното като общество.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР