Има много митове и легенди, свързани с Деня на шегата

...
Има много митове и легенди, свързани с Деня на шегата
Коментари Харесай

Топ 4 на най-добрите медийни шеги за 1 април

Има доста легенди и митове, свързани с Деня на шегата 1 април, само че е мъчно да се каже кое е неоспорим факт и за какво тъкмо честваме този ден. Но всеки от нас обича да си прави смешки с другари и обичани хора на 1 април.

Някои споделят, че тази традиция може да бъде проследена чак до античен Рим, само че става изключително известна през XX в. В някои култури 1 април е и датата, на която се чества идването на пролетта.

Някои първоаприлски смешки са известни и остават в историята. Обикновено това са шегите на медиите, които засягат голям брой хора.

Ето и най-популярните:

През 1957 година Би Би Си () убеждава феновете си, че по дърветата порастват спагети. Телевизионният канал демонстрира фотоси, на които се вижда жена в Швейцария, която „ бере “ спагети от дървета и шубраци като част от събирането на реколтата. Дори и десетилетия по-късно Си Ен Ен (CNN) назовава това „ най-голямата машинация, която уважавана медия в миналото е правила.

През 1993 година радио станцията в Кьолн оповестява, че градските управляващи са решили да наложат ограничавания на хората, които тичат в парковете на града. Хората можело да тичат в парковете със скорост не по-висока от 10 км/ч , с цел да не бъдат притеснявани градските катерици по време на деликатния размножителен сезон.

През 1976 година радио вършат интрига дружно с астронома Патрик Муур, който предизвестява слушателите, че гравитационното привличане сред Юпитер и Плутон може да понижи гравитацията на Земята тъкмо в 9:47 ч. Освен това Муур споделя, че в случай че всички подскочат тъкмо в този час, ще изпитат безтегловност . Медията получила стотици позвънявания малко след 9:47 ч. от хора, потвърждаващи феномена, след което Муур разкрил в ефир, че това е било смешка.

През 1980 година радио Би Би Си World Service (BBC) оповестява на слушателите си, че историческият Биг Бен ще претърпи сериозна смяна и ще бъде трансфорат в цифрова апаратура. На всичкото от горната страна медията споделя, че стрелките на остарелия часовник ще бъдат подарени на първия човек, който се обади в радиото. Малко по-късно BBC разкрива, че това е смешка.

Това обаче основава проблеми за медията. BBC е трябвало да се извинява седмици наред на всички свои слушатели, които се обаждали от целия свят, с цел да получат стрелките на часовника.

Вижте още:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР