Има много места по света, където според легендата живеят призраци.

...
Има много места по света, където според легендата живеят призраци.
Коментари Харесай

7 мистични места по света, обитавани наистина от призраци

Има доста места по света, където съгласно легендата живеят призраци. Техните души не намират покой и постоянно са любопитни посетители. Говори се, че някои от призраците са напълно безобидни, само че има и призраци, които могат да навредят на небрежните любовници, с цел да им погъделичкат нервите.

1. Къщата на отчаянието, Мексико

В остарелия мексикански град Гуанахуато има къща, която е издигната през 18-и век. Призраци обаче стартират да населяват в него едвам в края на 19-и век, когато Тадео Фухенсио Мехя овдовява и е захласнат от концепцията за контакт с душата на мъртвата си брачна половинка. За задачата Мехя стартира да убива почтени хора, пробвайки се да съобщи посредством тях послания на обичаната си в предсмъртните им секунди. Никой не знае тъкмо какъв брой жертви е умъртвил Мехя, само че от този момент имението е населявано от призраци. В къщата постоянно се случват необясними паранормални феномени, даже се чуват писъците на жертвите.

2. Остров Повелия, Италия

Този дребен остров през Средновековието се трансформира в същинско гробище, където са отнасяни телата на жертвите на чумата. Освен мъртвите, та са били оставяни и болните от чума, с цел да изживеят последните си часове на острова - те били хвърляни в ями със инфектирани трупове, а също и изгаряни на клада. Според легендата точно техните души не намерили покой и бродили из острова. Според откривателите в Повелия може да са били заровени до 160 хиляди души.

Още през 20-ти век в Повелия бива издигната психиатрична болница. Според разказите на пациенти те постоянно страдали от главоболие и чували шепота на призраци, затворени на острова. През 1968 година болничното заведение приключва активността си. Сега остров Повелия е затворен за обществеността.

 
                             

 

3. Къщата на Уинчестър, Съединени американски щати

През петдесетте години на 19-и век Оливър Фишър Уинчестър стартира да създава оръжия, които получават невероятна известност. Оттогава тегне проклинание над семейството. Проклятието било изпратено от призраците на убитите от оръжията на Уинчестър. Снахата на Оливър се пробвала да скапе проклятието, откакто изгубила своя свекър, брачен партньор и единствена щерка.

Един медиуми ѝ предложил да се реалокира в различен щат и да построи имение с доста стаи, с цел да обърка призраците, които преследвали нещастната жена. Г-жа Уинчестър била сигурна, че ще почине незабавно щом градежът на къщата завърши, тъй че до гибелта ѝ къщата непрекъснато се преустройвала - добавяли стаи, проходи и стълби. Когато госпожа Уинчестър умира през 1922 година, къщата към този момент била с над 150 стаи. 

4. Хотел Гранд Хайат Тайпе, Тайван

Въпросният хотел е издигнат на мястото на затвор, където са държани политически пандизчии по време на Втората международна война. Още в първите дни от неговото действие в хотела се следят паранормални феномени - необикновени звуци, гласове, смях и звън на чаши. Понякога гостите даже се оплаквали от призраци, които виждат в коридорите, както и от обстоятелството, че някой размества нещата им в стаите. Експертите по фън шуй са се пробвали да прогонят духовете и сложили свитъци със заклинания в хотела, само че се твърди, че ограниченията им били безуспешни. И призраци към момента живеят в хотела до ден сегашен. 

 
                             

 

5. Сграда Джоелма, Бразилия

Тази на пръв взор елементарна офис постройка се трансформира в призрачна след унищожителен пожар през 1974 година Заради късо съединяване в климатичната система горящ пламък, който за минути обхванал цялата постройка. Противно на разпоредбите за пожарна сигурност, в офиса нямало аларми и спешни изходи. Триста души съумели да се изтеглят, само че 180 служащи въпреки всичко станали жертви на пожара. След реконструкцията чиновниците в офиса се оплакват от необясними звуци вечер - стенания, писъци и тъпкане. Някои даже настояват, че миришат на изгоряло - изключително на 12-ия етаж, където е бил пожарът.

Освен това локалните ловци на духове споделят, че в предишното на мястото на постройката е имало бунар, където са открити трупове на жертви на сериен палач през четиридесетте години. Кой знае, може би постройката е прокълната и идващото злополучие е тъкмо зад ъгъла?

6. Замъкът Единбург, Шотландия

Замъкът Единбург е издигнат през 12-ти век и през вековната си история е служил като кралска резиденция, боен гарнизон, отбранителна цитадела и даже затвор. Според легендата в замъка живее цяла орда от призраци, всеки от които има богата и забавна история. Ще разкажем единствено няколко от тях.

Най-известните призраци на Единбургския палат са призраците на мъртви музиканти: гайдар и барабанист. Гайдарят бил полков музикант, който отишъл да изследва тунела под замъка. Той свирел непрестанно, тъй че неговите приятели бойци проследявали придвижванията му. Изведнъж музиката спряла и когато братята слезли да го търсят, не могли да намерят тялото му. Уплашени от непредвиденото му изгубване, хората запечатвали тунела и от този момент звуците на гайда звучат из под подземен.

Безглавият барабанист се счита за благ фантом, който предвещава заплаха. Говори се, че той е този, който се е опитал да предизвести жителите на замъка за приближаващите войски на Оливър Кромуел през 1650 година

Също по този начин в замъка постоянно можете да срещнете Сивата дама в антични облекла. Според една от версиите това е лейди Глампис, обвинена в магьосничество и изгорена на клада. Според друга версия призракът на Сивата дама е не различен, а регентът на кралица Мери, чийто мъртвец е държан в замъка в продължение на доста месеци.

7. Гората Аокигахара, Япония

Тази гора се намира в подножието на планината Фуджи в Япония. Казват, че гората е прокълната - съгласно статистиката тя е на второ място в света по самоубийства. Възможно ли е призраци да нашепват мисли за самоубийство на самотни пасажери?

Поради огромните ресурси от желязна руда в гората, компасите не работят, тъй че да се изгубите тук е елементарно. Според легендата японците воделида умрат в тази гора свои заболели родственици, за които към този момент не можели да се грижат. Така че не е изненадващо за какво Аокигахара се е трансформирала в леговище за голям брой призраци.

 
                             

 

Вярвате ли в призраци, или мислите, че са единствено митове за привличане на туристите?

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР