Има много какво да се каже за последното допълнително искане

...
Има много какво да се каже за последното допълнително искане
Коментари Харесай

Нахлуването на Русия в Украйна предизвика прокси световна война

Има доста какво да се каже за последното в допълнение искане на администрацията на Байдън от 38 милиарда $ до Конгреса за подкрепяне на финансирането на силите на Украйна и нейната стопанска система, написа The Hill.

Искането за още една спомагателна помощ за Украйна, четвъртата от съветската инвазия, която стартира на 24 февруари, от която 21,7 милиарда $ са за съоръжение и за попълване на американски ресурси, ще докара общата американска поддръжка за Украйна до 104 милиарда $.

В допълнение към тази голяма сума, Белият дом търси 7 милиарда $ компетенции за асимилиране, което би разрешило на президента Байдън да трансферира военни материали в Украйна от намаляващите ресурси на Америка. 

Искането на администрацията отразява нейното трезво пресмятане, че всевъзможни спомагателни претенции за финансиране на украинските военни старания може да не завоюват елементарно утвърждение от Конгреса в разделения Конгрес, който ще се свика през януари.

Не по-малко от 57 членове на Камарата на представителите и 11 сенатори, всички републиканци, гласоподаваха срещу спомагателните 40 милиарда $ за Украйна, които Конгресът утвърди през май. Още по-голям брой републиканци в Камарата на представителите - 201 - гласоподаваха срещу продължаващата резолюция от 30 септември, която включваше още 12,3 милиарда $ за Киев.

Подсиленото републиканско дясно крило може да затрудни извънредно доста конгресменът Кевин Маккарти (R-Калифорния), който е плануван да стане идващият ръководител на Камарата, да прокара пета помощ за Украйна. Маккарти ще би трябвало да разчита на гласовете на демократите, с цел да се утвърди всякаква спомагателна помощ за Киев. Това обаче може да провокира протест в републиканското заседание в Камарата на представителите. Маккарти може да не желае да изкушава ориста.

Сегашното искане може да поддържа украинските сили за известно време; утвърденото през септември финансиране към момента не е изцяло изразходвано. Ако бъде признато, последното искане на администрацията евентуално няма да бъде изцяло изразходвано най-малко няколко месеца през 2023 година

Освен това, в случай че Маккарти не блокира интензивно всички по-нататъшни старания за финансиране на потребностите на Украйна, ще има задоволителна композиция от гласове на демократите и републиканците в Камарата на представителите, чието републиканско болшинство наподобява евентуално е по-малко от 10, с цел да финансира най-малко още едно в допълнение през 2023 година

Някои от средствата от последното искане на Байдън могат да бъдат употребявани неотложно за прехвърлянето на танкове в Киев. Прогнозите за времето, належащо за образованието на украинците на танкове М-1, варират от няколко седмици до два месеца.

Обучението на украинските войски в този момент би ги подготвило за интервенции, когато пътищата замръзнат при започване на идната година и когато Киев извънредно ще се нуждае от спомагателни оръжия.

Междувременно други страни също не престават да поддържат Украйна, въпреки и явно в доста по-малка степен. Новото държавно управление на Англия остава ангажирано благодарение на Киев, макар обстоятелството, че личните му военни ресурси са паднали до рисково ниски равнища.

Други страни от НАТО дават поддръжка, както и претендентите за НАТО Швеция и Финландия. Япония е трансферирала разследващи дронове и военно съоръжение от разнообразни типове, а Южна Корея дава гаубици, артилерийски снаряди и танкове, непряко през Полша и Съединените щати.

Русия получава поддръжка от лична коалиция, въпреки и доста по-малка. Беларус разреши на съветските сили да работят от нейна територия. Москва сполучливо вербува сирийски бойци и някогашни афганистански специфични елементи.

И най-после, Северна Корея изпраща на Русия снаряди от големия ресурс, който поддържа артилерията, ориентирана към Юга, като по този метод паралелно с артилерийската поддръжка, която Сеул дава на украинците.

От самото начало войната сред Русия и Украйна е освен това от местен спор. Въпреки неналичието на директно присъединяване на други страни, спорът въпреки всичко е в доста връзки прокси международна война.

Мнозина осмиваха реториката на президента Байдън по отношение на " конкуренцията " сред автокрации и демокрации. Руско-украинският спор показва степента, в която контрастът сред двете форми на ръководство е доста повече от елементарна конкуренция.

И заради тази причина, в случай че не поради друга, демокрациите би трябвало да се вслушат в думите на министъра на защитата Лойд Остин и " да продължат да поддържат Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР