Има много желаещи да се ваксинират. По-добре хората да чакат

...
Има много желаещи да се ваксинират. По-добре хората да чакат
Коментари Харесай

Проф. Ангелов и ген. Мутафчийски с важна информация за предстоящата масова ваксинация

 " Има доста искащи да се имунизират. По-добре хората да чакат за имунизация, в сравнение с пред незабавните кабинети или да чакат колата за спешна помощ и тя да не идва ". Това съобщи на брифинг здравният министър професор след обиколка във имунизационните центрове. 

По думите му в събота и в неделя работят всички имунизационни центрове на територията на РЗИ, лечебните заведения и ДКЦ–тата, които 318 на брой.

" Нека хората да наблюдават информацията на уеб страниците на регионалните шефове ", прикани министърът и добави: " Обсъждаме опцията за " зелени коридори “ и през седмицата в избрани часове ".

" В Окръжна болница на следващия ден ще се разкрият 10 имунизационни пункта, няма записване, тъй като ще е ненужно ", безапелационен е министъртът. Информационната система за записването евентуално ще започва на 3 март, през 10-минутен период от време ще може да се запише всеки искащ и  да избере в кой ваксионационен център да отиде.

ЦИК са имунизирани с ваксини на Pfizer. Хората над 55 година умерено могат да се имунизират с AstraZeneca, тя подсигурява или леко протичане на болестта или неразболяване. В " зеления кулоар " би трябвало да се имунизира човек, който не е бил част от първите 3 етапи - към сегашния миг единствено в събота или в неделя.

" Ще разгласяваме какъв брой ваксини могат да бъдат направени в съответното лечебно заведение, с цел да няма опашки. Личните лекари ще стартират да имунизират теоретично от понеделник, някои могат и от през днешния ден и го вършат ", уточни професор Ангелов. 

" Дошли са 450 души до момента – едните са във фаза 3, а има и инцидентни жители. Имаме задоволително ваксини AstraZeneca. Видях доста младежи сред 20 и 35 година и възрастни хора се отзоваха ", съобщи професор Венцислав Мутафчийски. 

По думите му все още има три леки алергични реакции след имунизация при медицински личен състав и леки температури при 5-6 души. " Не е имало случаи, които да доведат до отвод на втората доза на имунизация ", безапелационен е той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР