Има много факти и характеристики на самолета, за които винаги

...
Има много факти и характеристики на самолета, за които винаги
Коментари Харесай

По-безопасно ли е седенето назад в самолета?

Има доста обстоятелства и характерности на самолета, за които постоянно е любопитно да научите повече.

Но какво ще кажете за някои седалки? Има разнообразни за всеки вид потребности, само че всички те са обърнати по един и същи метод - напред.

Въпреки че седалките на самолета са обърнати към предната част на кабината, проучвания от далечната 1950 година демонстрират, че това може да е неверно.
Прочетете още
Трябва ли седалките в самолета да са обърнати обратно и по-безопасно ли е?

Да, седенето обратно в аероплан, в действителност, може да е по-безопасно. Обърнатите обратно седалки обезпечават по-голяма опора за торса и главата, съгласно SAE International - компания, която създава стандарти за сигурност.

Седалките, обърнати напред, разрешават на горната част на торса на пасажера да се движи напред и затова не обезпечават същото равнище на отбрана. Допълнителната поддръжка от обърнатата обратно седалка е същата причина, заради която бебетата се слагат в столчетата за кола, обърнати обратно, колкото е допустимо по-дълго.

Защо множеството самолетни компании нямат седалки, обърнати обратно?

Въпреки че има няколко самолетни компании, които разполагат със седалки, обърнати обратно, като цяло това е необичайност, защото те са тежки. При злополука тези седалки ще поемат повече напрежение от пасажера, в сравнение с по-обикновените обърнати напред и по този метод се нуждаят от повече опора от пода.

Това, от своя страна, прибавя повече тегло към самолета, а повече тегло значи повече гориво. Повече гориво коства повече пари, тъй че е малко евентуално да видите седалки, обърнати обратно, в икономични самолетни компании.

Защо стюардесите седят обратно?

Въпреки че няма безапелационен отговор за какво стюардесите седят обратно, се приказва, че това е по този начин, с цел да могат ясно да виждат пасажерите в самолета и с цел да се уверят, че всички съблюдават протоколите за сигурност, както и да реагират бързо, в случай че има незабавни случаи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР