Има много етикетни правила, които могат да бъдат пренебрегнати, но

...
Има много етикетни правила, които могат да бъдат пренебрегнати, но
Коментари Харесай

6 правила на етикета, които хората нарушават без дори да го осъзнават

Има доста етикетни правила, които могат да бъдат подценени, само че несъмнено не и тези 6. И най-любопитното нещо към тях е, че доста малко хора даже знаят, че тези правила съществуват.

Ние ще ви помогнем да избягвате такива неточности.

Мъжете би трябвало да вършат път на дамата, с цел да влезе първа в асансьора

Ако си мислите, че е редно дамата да влезе първа в асансьора, това не е по този начин. Асансьорите са евентуално рискови, тъй че мъжът би трябвало да е първият, който влиза. Освен това индивидът, който е най-близо до вратата би трябвало да излезе пръв, без значение дали е мъж или жена.

Да казвате " Наздраве! "

Когато сте с приятелите и фамилията си, добре е да кажете " Наздраве ", в случай че някой кихне. Във всички останали случаи би трябвало да се преструвате, че не сте забелязали нищо. Понякога можете да предложите носна забрадка, само че нищо повече.

Покривате устата си с дясната си ръка, когато кашляте

Дясната ръка се счита за " обществена ", тъй като я използваме, с цел да поздравим, когато срещнем някого. И в случай че кашляте или кихате преди този момент, можете да предадете доста бактерии с ръката си.

Подаване на пипера, без солта

Или солта без пипер. Както и да е, разпоредбите на етикета споделят, че не можете да минете единствено с едното от тях. Така че не забравяйте да подадете и пипер, когато ви помолят за сол.

Разбъркване на захарта по часовниковата стрелка

Вие се концентрирате толкоз доста, с цел да не удряте стените на чашата, че даже не знаете, че вършиме неточност. Не бива да вършиме кръгове с лъжицата; би трябвало да вършиме придвижвания напред и обратно с нея. Това ще разтвари захарта по-бързо и ще направи процеса доста по-тих.

Поздравяване на булката след подписване на брак

Това е ненадейно, само че съгласно разпоредбите на етикета единствено мъжът би трябвало да бъде поздравен за брака. Можете единствено да пожелаете благополучие на дамата - нищо повече. Причината е доста сантиментална: мъжът " превзема " жена и се дами за нея, тъй че той е единственият, който заслужава да бъде поздравен.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР