Има много българи, които пътуват за Италия, още повече сега,

...
Има много българи, които пътуват за Италия, още повече сега,
Коментари Харесай

Посланик Джузепина Дзара в Балчик: Италия е четвърта по инвестиции в България

„ Има доста българи, които пътуват за Италия, още повече в този момент, когато има аероплан от България и за Южна Италия. Има полети до Рим, Триест, Венеция, само че в този момент новите дестинации са Катаня, Бари, Неапол. Постоянното възстановяване на самолетните връзки сред Варна, София и Италия значи и повече туристи от Италия в България и назад “, сподели посланикът на Италия у нас Джузепина Дзара в културния център „ Двореца ” в Балчик при откриването на Седмицата на италианската просвета.

„ Италия е четвърта по вложения в България с повече от 4 милиарда евро за година. Около 13 000 са италианските и българо-италианските компании, които дават работа на повече от 60 000 българи. Целта обаче е вложенията да се усилват в стратегически браншове - енергетика, строителство на огромни инфраструктурни планове – мостове, тунели и така нататък. Интересът на италиански компании в тези области е доста огромен “, уточни дипломатът. Според нея, Италия и България могат да се трансфорат в огромни хъбове в енергетиката и възобновимите източници на сила, надлежно за Централна и Централна Източна Европа.

„ През последните две години поради политическата неустойчивост в България и честите избори италианските вложители малко изчакват, само че, съгласно мен, в скоро време можем да чакаме огромни италиански вложения “, добави посланикът.

България изнася за Италия профилирани аварийни елементи за автомобилостроенето, които излизат от фабрики, направени с италиански вложения. Има две огромни компании в региона на земеделието, изясни Дзара на доста добър български език.

Има огромни италиански вложения в регионите на Русе и Пловдив. Страната ни е доста огромен експортьор на аварийни елементи за Италия. В същото време в нашата страна италиански аграрни компании отглеждат овощни градини с череши, вишни и сини сливи, има преработваща и хранително-вкусова индустрия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР