Има много българи, които живеят и работят в чужбина и

...
Има много българи, които живеят и работят в чужбина и
Коментари Харесай

Българи в чужбина купуват имоти у нас за бъдещи нужди

Има доста българи, които живеят и работят в чужбина и искат  да придобият жилищна благосъстоятелност за бъдещи потребности  – за тази наклонност заяви пред БНР Добромир Ганев, ръководител на Националното съдружие " Недвижими парцели ".

Българите сме  в топ 10 в Европа по брой лични жилища , посочи Ганев.
 
За 2022 година имотните покупко-продажби у нас са били 242 000 покупко-продажби. За тази година е бил отчетен  лек спад в размера от покупко-продажби в първото тримесечие , само че през май и юни търсенето се е успокоило.

Относно статистиката за броя на необитаемите парцели в страната Добромир Ганев посочи, че те не са " пустеещи ". По думите му това не е феномен за България и мнозина  резервират своите спестявания посредством придобиване на подобен вид парцели . Той подчертава и върху демографската рецесия.

2021-ва и 2022-ра са били рекордни като размер на имотните покупко-продажби  заради желанието на огромна част от българите да придобият втори дом в по-малки общини или ваканционен вид благосъстоятелност в морски или планински курорти, акцентира още Ганев.

" Това беше  феномен, който следим за първи път в последните 30 години . "
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР