Има места с над 90% сгрешени протоколи, които ние сме

...
Има места с над 90% сгрешени протоколи, които ние сме
Коментари Харесай

Можеш да си председател на СИК, дори да си неграмотен, твърди изборен експерт

„ Има места с над 90% сбъркани протоколи, които ние сме анализирали и са с аритметични неточности. Не единствено ръководителят, а и цялата комисия не са могли да съберат елементарни трицифрени суми “, разкрива той пред Actualno.

 

На въпрос „ Какво би трябвало да се промени? “ и дали няма да бъде дискриминиращо, в случай че се вкарат някакви условия, Цицелков дава отговор: „ Не е дискриминиращо, че ни лекуват образовани лекари. Не би следвало да е дискриминиращо и условие за толкоз значим развой. Така ние назначаваме наши представители във властта. Този развой би следвало да е управляван професионално. Не може да имаме „ отчасти положителни избори “, дамата не е „ отчасти бременна “. Ако има някъде необразовани хора, това незабавно хвърля сянка върху изборите “.

 

По думите му има операции в чужбина, имало такива данни.

 

„ Не желая да споделям съответни страни, само че да вземем за пример в Турция има секции, в които са дали своят вот над 1000 души, което не се е случило на никое място другаде. Там има по-слаб надзор от страна на самите партии, има слаб надзор от страна на страната. Външно министерство не може да изпрати собствен представител във всяко едно учебно заведение, във всяка секция… ( в Лондон се гласуваше в дюнер кебаб, който работеше до момента в който се гласува) “, изясни изборният специалист.

 

А запитан по какъв начин да разберем, че едни избори са вярно извършени, той сподели: „ За страдание в нашия Изборен кодекс няма критерии за оценка на успешност. Всеки един план - строителен, учебен има аршин за оценка. Учениците да вземем за пример имат избран триумф, с цел да завършат годината или един мост би трябвало да издържи 10 години. Има някакъв аршин. В изборния кодекс няма такова нещо “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР