Има ли значение дали пъпки ви се появяват на челото

...
Има ли значение дали пъпки ви се появяват на челото
Коментари Харесай

Какво издава мястото, на което ни излизат пъпки?

Има ли значение дали пъпки ви се появяват на челото брадата или страните? Вижте какво издава мястото, на което ни излизат пъпки.

Всеки човек има собствен метод за справяне с пъпките. Козметика, процедури, или домашни маски оказват помощ да се преборите с досадните пъпки по лицето. Ако пък битката е неравна, дамите протягат ръка към козметичния несесер и прикриват минусите. Освен обаче да се борите с пъпките, би трябвало да се научите да ги " слушате ". Защото мястото, на което излиза дадена пъпка, издава доста за повода това да се случи.

 
Пъпки на брадата и челюстта
Пъпките към брадата нормално са от мъчителни и без връх, наподобяват загнездени надълбоко в кожата и не се махат елементарно. Тези пъпки по брадата са така наречен хормонални пъпки . Появяват се нормално малко преди или след месечния цикъл. В тези дни полагайте изключително старателни грижи за та си - не пипайте лицето с мръсни ръце, почиствайте по-често, сменяйте по-често калъфката на възглавницата и така нататък
 Важно: Никога не опитвайте да стискате хормоналните пъпки
Ако към брадата имате прекомерно доста от тези пъпки, добре е да се посъветвате с доктор за проучвания на хормоните, или напряко да се обърнете към кожен лекар за съвет.
Вижте също:
 жена акне, пъпки
 Пъпки на челото
Пъпките на челото нормално са свързани с проблеми с храносмилателната система . Вероятно имате неточен корем или пък приемате храни, които тялото мъчно разгражда.  Пъпките на челото може да са породени и от стрес, проблеми със съня или нередности с черния дроб.

Ако постоянно ви излизат пъпки на челото, пробвайте да подобрите храносмилането - топла вода с лимон на гладно, билки за постоянен корем, повече фибри в менюто. Можете също по този начин да потърсите режим за филтриране на черния дроб, с цел да се отървете от непотребните отрови.

Друга причина за поява на пъпки на челото и по-конкретно към линията на косата, са продуктите за коса , които употребявате. Възможно е да не сте отмили добре шампоана, или да сте пръснали лак и това да накара ожата да реагира.
 Пъпки сред веждите
Пъпките сред веждите се появяват нормално при хранителен режим, цялостен с мазнини. Ако постоянно хапвате боклучави храни, то евентуално междувеждието ви е " разкрасено " от пъпки. Друга причина е прекомерната консумация на алкохол. С тези пъпки можете да се справите, в случай че просто замените нездравословните с потребни мазнини и намалите алкохола.

Според друга доктрина пъпките сред веждите издават нетърпимост към избрани храни . Ако имате пъпки там, припомнете си какво сте яли и се наблюдавайте при последваща консумация на тази храна. Може да се окаже, че имате хранителна алергия, за която несте подозирали.
Вижте също:
 жена акне пъпки, пъпки на бузите
Пъпки на страните
Пъпките на бузите/ страните се появяват, в случай че средата, в която живеем е прекомерно запрашена. Това важи както за обитаемото място, по този начин и за личните ни домове. Макар да не можете да влияете на въздуха на открито, за дома помислете за растения, които пречистват въздуха.
Вижте също:
Друга причина за пъпки в тази област са мобилните телефони. Бидейки в дамската чанта, на масата, в джоба, дисплеят на телефона е дом на доста бактерии. Когато приказваме по него, тези бактерии елементарно могат да се пренесат на лицето и та да реагира, като ни " изненада " с пъпки.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР