Има ли все още депозити, които да носят лихва различна

...
Има ли все още депозити, които да носят лихва различна
Коментари Харесай

Три банки вдигнаха лихвите по депозитите

Има ли към момента депозити, които да носят рента друга от 0% и кои са те? Проучване на анализаторите от платформата за съвещания и сравняване на банкови услуги " Моите пари " демонстрира, че към момента имат стойности по лихвата, които варират сред 0.40% и доближават до 1.50%. Става въпрос за дълготрайни депозити с 3-годишен период.

Лихвата при продукта на на Ти Би Ай Банк - депозит " Привилегия ", да вземем за пример е 1.50% за депозитите в лв., като минималната сума на влога е 10 лв..
 Банковият депозит против останалите активи: Как да съхраним средствата си при предстоящ растеж на инфлацията
Банковият депозит против останалите активи: Как да съхраним средствата си при предстоящ растеж на инфлацията

Този новаторски банков артикул може да ви помогне за съхраняването на цената в актуалната рецесия и след нея

Срочният депозит в една от най-новите банки у нас - BigBank носи 1.35% рента за влоговете в лв.. Минималната сума на депозита в тази банка е 1000 лв..

Депозитът на БАКБ " Всичко е тъкмо " носи на вложителите на над 50 лв. - по 0.95% гошишна рента.

Интернешънъл Асет предлага на клиентите си продуктът " Асет Изкушение 3 ". Този тип депозит се подписва за суми над 500 лв. и носи годишна рентабилност от 0.70 на 100. Същата рента носи и дълготрайният депозит на Инвестбанк.

Проуктът на Токуда Банк " Токуда Класик " съставлява депозит с 0.5% годишна рента. На този влог могат да се държат най-малко 100 лв..

За вложителите на над 2000 лв. БНП Париба предлага " Промо Онлайн Депозит ", който носи 0.45% рента за година.

Друга банка, която предлага депозити на клиентите си с рента на 0% е Търговска банка Д. Нейният артикул депозит " Сигурност ", носи на клиентите на финансовата институция 0.40% дохдност за влогове над 100 лв..

Още при започване на 2021 година няколко огромни банки стопираха да оферират общоприети срочни депозити както за физически лица, по този начин и на компании. Причината за това е, че компании и семейства акумулираха средства в банките по-бързо, в сравнение с се възползваха от заеми. Въпреки, че през последните години огромна част от тези артикули постоянно бяха с лихви към нулата, жителите към момента не престават да ги избират най-много поради държавната гаранция, която им носи сигурност.

Данните на Българска народна банка демонстрират, че към края на март 2022 година депозитите до 1000 лв. са намалели с близо 98 000 броя. Спад в броят на депозитите се следи и при тези с размер от 1000 - 2500 лева и от 2500 до 5000 лева Увеличение обаче има при депозитите за суми от 20 000 лева до 200 000 лева Причините могат да бъдат няколко съществени, измежду които: уедряване на дребните депозити; инфлацията и увеличените разноски карат семействата да протягат ръка към депозитите си; ориентиране на част от депозитите към капиталови схеми.
 Bigbank предлага депозит с атрактивна рента
Първата напълно цифрова банка, която работи на финансовия пазар в България, предлага депозит с атрактивна рента

Депозитите са значима част от бизнес тактиката на Bigbank на всеки един от пазарите, на които работи

Нарастващата инфлация в страната (14.4% в края на месец април), упованията за промяна в главната рента от страна на ЕЦБ, военният спор в Украйна и други притеснителни данни за стопанските системи на страните от Европейски Съюз са фактори, които ни държат в подготвеност за повишаване на лихвите.

" В този ред на мисли аргументи за покачване в лихвите по депозити несъмнено не липсват. Към момента единствено три банки са подхванали корекции и то напълно плахи. Дали и други ще последват образецът, следва да узнаем. За момента обаче наподобява, че корекциите са плахи и се дължат по-скоро на конкурентни маневри ", разясняват анализаторите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР