Има ли Веселин Денков, собственик на знакови софийски ресторанти, участие

...
Има ли Веселин Денков, собственик на знакови софийски ресторанти, участие
Коментари Харесай

Втора част от разследването на АКФ “Списък за бърз контрол”: Има ли Веселин Денков,участие в организирането на протестите от миналата година?

Има ли Веселин Денков, притежател на знакови софийски заведения за хранене, присъединяване в организирането на митингите от лятото на предходната година?

Защо анонимни очевидци намесват в това и бижута от Дубай? По какви следи в действителност работи прокуратурата при задържането му в деня преди най-големия митинг на 2 септември 2020 година? Антикорупционният фонд (АКФ) разгласява през днешния ден втория епизод от новото си следствие “СПИСЪК ЗА БЪРЗ КОНТРОЛ: Историята на Веселин Денков и профилираното правораздаване ”.

Разказът от кухнята на профилираното правораздаване и ДАНС продължава с поредност от свидетелства и записани диалози, които хвърлят повече светлина за аргументите за задържането на Денков. Бързото стартиране на Веселин Денков в домакински арест през юни 2021, седмица откакто АКФ изпраща журналистически въпроси до някои от основните герои на следствието, не влезе в публично прессъобщение на прокуратурата. Задържането му през септември 2020 година обаче е щедро отразено от медии с приятелско отношение към основния прокурор и държавното управление, освен това с информация, която към оня миг може да пристигна единствено от проверяващите.

Във всички тези изявления за задържането му се приказва в директна връзка с хипотетично финансиране на митингите, а не като част от проведена незаконна група за лихварство, каквото е предявеното му обвиняване. Като евентуален източник за финансирането на митингите при претършуване са конфискувани бижута на Денков и Ивайла Бакалова , с която той живее.

Доказателствата за присъединяване на Денков в организацията на митингите са обаче най-вече показания на анонимни очевидци, които не са възприели персонално нищо, а са „ чували да се приказва, че “. Освен това, по този начин и не излиза наяве кое в последна сметка би могло да бъде закононарушението „ финансиране на митинг “. Сходни са доказателствата и за присъединяване на Денков в проведената незаконна група за лихварство.

За задържането на Денков по отношение на организирането на митингите излиза наяве и от серия от записани диалози с Яне Янев, някогашния консултант на премиера Борисов по битка с корупцията. Според Янев, има две разработки на ДАНС, по които са прилагани специфични разследващи средства, а арестите са координирани персонално с премиера Борисов. В новия епизод на следствието се чуват разкази за дубайски връзки и забавни елементи към Борислава Йовчева, главен воин от сюжета с “къщата в Барселона ”, чиято точна локация е незнайна сега. Според свидетелствата на Ивайла Бакалова , Йовчева се е появила в Дубай и е имала потребност от “помощ за определяне ” при започване на предходната година. Представеният епизод “Частично законно “ е втората част на следствието “СПИСЪК ЗА БЪРЗ КОНТРОЛ: Историята на Веселин Денков и профилираното правораздаване ”. Можете да видите епизода тук:

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР