Има ли случай, в който ви се иска просто да

...
Има ли случай, в който ви се иска просто да
Коментари Харесай

Тест драйв: Skoda Karoq

Има ли случай, в който ви се желае просто да се возите, без да мислите ? Ей по този начин, просто да се качите в автомобила си и да потеглите нанякъде, да се насладите на пътя, да кривнете от него, да отидете да нагледате планинската си вила, която не сте виждали от предходната есен? И да не би трябвало да подготвяте особено автомобила си за всичко това. Звучи прелестно, нали? Разтоварващо, рисковано и свободно - също.

СУХАТА ИНФОРМАЦИЯ
Модификация:
2.0 TDI 4х4
Работен размер: 1968 куб. см.
Мощност: 150 к.с.
Въртящ миг: 340 Нм
Ускорение: 8.7 сек. до 100 км/ч
Максимална скорост: 196 км/ч
Среден разход: 5.0 л/100 км
Трансмисия: 7-степенна автоматизирана
Базова цена: 39 960 лева

Добрата вест е, че в последните години на пазара се появиха доста коли, които ни разрешават да го сторим. Това е хубавата страна на кросоувър епидемията, която заля автомобилния пазар.

Всички полудяха по високата позиция на седене и възприятието за сигурност, което дават тези коли, а с течение на времето минусите в този клас ставаха все по-малко . Разходът на " джиповете " падаше с всяка минала година, ръководството се приближи до това на естествените коли, а външният им тип от дълго време не помни грубоватите си корени.

И по този начин човечеството стигна досега, в който може да си купи Skoda Karoq - стилен кросоувър, с който може да вършим всичко и нищо . Защото нужно ли е да имаме съответна концепция, с цел да отидем малко на планина? Не е наложително да караме ски, сноуборд или да сме фенове на природата даже. Нужно е единствено да изпитваме обич към шофирането и автомобил, който да ни води до красиви гледки. Karoq е подобен автомобил.

 Снимка 347704

ОТВЪН

Skoda Karoq е задоволително дребен , с цел да може да слезем с достолепие на претъпкания паркинг пред офиса, в който заемаме позиция в междинния мениджмънт. Достатъчно огромен е и за всички аксесоари и такъми в авантюристичните преходи през уикенда.

Визията следва дизайнерския език на Skoda, който в последните години се характеризира с модернистични и строги линии, само че без нищо прекомерно самоуверено и натрапчиво . Цялостното субективно усещане е за един леден, като лъчение, сигурен автомобил с типичен пропорции за компактния сегмент на кросоувърите.

 Снимка 347703

ОТВЪТРЕ

Седалките са много дълбоки, което може леко да затрудни достъпа на по-възрастните и едри клиенти, само че въпреки това ни държат на място при по-динамично шофиране . А и наподобяват ужасно.

 Снимка 347700

Инструменталният панел и въобще всички контролери в интериора на Karoq ще се сторят много познати на всеки, който най-малко един път е сядал в съвременен автомобил на концерна Volkswagen Group. Всичко е подредено и се намира там, където го чакаме, а зад скоростния лост има и няколко изненади.

Най-добър е за: безцелни случки
По-добър е от: предшественика си Yeti
Липсва му: малко темперамент
Не става за: обич от пръв взор

Например бутонът Off Road , който слага мотора и скоростната кутия в най-подходящия режим за ръководство отвън пътя, а на огромния мултифункционален сензорен екран на централната подпора се появяват три красиви графики с информация за надморска височина, посока на придвижване и ъгъл на предните колела. Последното е извънредно потребно за моментите, в които нямаме никаква видимост и се движим над дълбоки коловози в пресечена околност.

 Снимка 347702

Едва ли ще са доста случаите, в които притежатели на Karoq ще го подлагат на сходни тествания. Подобно на доста свои сътрудници от този клас, моделът на Skoda е значителен позьор в това отношение, защото истината е, че най-големият офроуд, който евентуално ще му се наложи да преодолее, са няколко километра зле подредени павета или черен път до новопостроената постройка в " влиятелен " квартал.

ПРАКТИЧНОСТ

Ако има нещо, което характеризира последните две генерации на моделите на Skoda, то това сигурно е акцентът върху дребните, само че хитроумни решения, които вършат живота по-лесен .

Колко постоянно сте виждали кошче за отпадък в автомобил? Или специфичен пластмасов " ъгъл " с велкро лепенка, който разрешава да стабилизираме малък багаж в огромния багажник. Отделението под подлакътника пък безусловно може да бъде подреждано като лего, с цел да побере нашите движимости по нашия метод .

 Снимка 347701

Всичко това звучи доста добре, само че има измама . Skoda Karoq страда от един много сериозен грях - неналичието на темперамент. Разбира се, това би била неприятна вест само за хората, които търсят подобен в автомобила си.

Преди известно време Джеръми Кларксън сподели, че колите, в които човек се влюбва, са тези, които имат дефекти . Същото е и при хората - човек се влюбва в различен човек, който с изключение на всичко останало, съумява и да го подразни понякога. За три дни Skoda Karoq не съумя да ни подразни, което споделя задоволително . Забравяме сърцето и се отпускаме в постоянните ръце на разсъдъка.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР