Има ли сили прокуратурата да разследва всички приватизационни сделки, ако

...
Има ли сили прокуратурата да разследва всички приватизационни сделки, ако
Коментари Харесай

Има ли сили прокуратурата да разследва всички приватизационни сделки?

Има ли сили прокуратурата да проверява всички приватизационни покупко-продажби, в случай че отпадни условието за отминалостта, проверявана ли Корнелия Нинова за придобиването на „ Техноимпекс “ посредством РМД и има ли злоупотреби при построяването на оградата с Турция. Въпросите зададоха депутати от правната комисия, а отговорите даде основният прокурор Сотир Цацаров.

Има над 700 инспекции в прокуратурата, свързани с текстове за приватизация, които са от 2004 година насам, съобщи Цацаров. През последната година преписки за към 20 покупко-продажби, изпратени в прокуратурата от ДАНС, въз основата на отчет, направен по поръчка на премиера Бориксов, са били прекъснати поради изтекла отминалост, в това число и тази за „ Техноимпекс “ и Корнелия Нинова. Ето какво още сподели основният прокурор за притавизацията на „ Техноимпекс “ и присъединяване на Нинова в нея.
Сотир Цацаров, основен прокурор: Наказателно произвеждане не е формирано. Т.е. предписан е отвод за формиране на наказателно произвеждане. Прието е към сегашния миг, че е изтекла отминалостта. Втората инстанция е приела също по този начин, имам поради Апелативна прокуратура, че няма данни за неблагоприятен контракт или длъжностно закононарушение.
Цацаров успокои депутатите, че има запас прокуратурата да ревизира покупко-продажбите от предишното, само че съгласно него по значимото е да се откри вид не за отпадане на отминалостта за закононарушения, свързани с приватизацията, а опция страната да търси повреждане на тези покупко-продажби или да търси цялостно осъществяване по тях.В противоположен случай се касае за политически цели и престрелки.
Сотир Цацаров, основен прокурор: Тези сигнали обслужват малко или доста политически цели. От друга страна, даже писмото което касае Корнелия Нинова, всички разногласия, които се развиват към него, малко или доста също обслужват една политическа престрелка. Трябва си дадем явен отговор на въпроса. Искаме ли проверка на приватизацията, въпреки че началния проблем не е в началната приватизация и я желаеме поради справедливостта или я желаеме, тъй като това ще реши един или други личен проблем и ще сложи един или различен личен мотив за политически нападки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР