Има ли шансове България да бъде избрана пред Турция за

...
Има ли шансове България да бъде избрана пред Турция за
Коментари Харесай

България цака Турция за Volkswagen с таен коз

 Има ли шансове България да бъде определена пред Турция за цех на Volkswagen ( " Фолксваген “) с обезпечена инвестиция от над 3 милиарда евро? Според източник от високите етажи на властта, представен от Lupa.bg, договарянията се водят и подмолно посредством дипломатически способи, като има към 50% късмет немците да построят завода си в региона на Кремиковци.

Тайният коз на България в договарянията с Германия е в социална поръчка за покупка на съвременни бронирани военни машини по стандартите на НАТО на стойност 1,5 милиарда лв.. 

Само преди дни от Министерството на защитата незабавно са задвижили процедурата за покупка на 90 бойни и 60 спомагателни бронирани военни сухопътни машини, като са изпратили претенции с обвързващи предложения до 4 интернационалните компании. Селектираните от Красимир Каракачанов консорциуми са " Некстер груп “ (Франция), " Моуаг “ (Швейцария), " Патриа “ (Финландия) и немската " Артек “. 

" Неофициалният победител е прочут – това ще са немците от " Артек “, само че единствено при изискване, че България получи завода на " Фолксваген “.

Разбира се, това няма по какъв начин да бъде доказано публично, само че е тъкмо по този начин – офертата на България е да даде бонус на немската стопанска система посредством покупката на техни военни бронирани машини, само че против авто цех “, твърди източникът от високите етажи на властта.

България е длъжна да разполага с бронирани военни машини за сухопътни интервенции на НАТО, само че от 15 години покупката им се отсрочва поради липса на средства. Единственият препъникамък пред тази скица може да пристигна от Америка, която към този момент си уреди договорка с продажбата на самолети F-16.

Американците обаче упорствали и да въоръжат сухопътните ни сили по стандартите на НАТО и били гневни, че не са получили обвързваща оферта от Министерството на защитата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР