Има ли риск дискусията за директивата за командированите работници да

...
Има ли риск дискусията за директивата за командированите работници да
Коментари Харесай

Възможни ли са еднакви заплати за еднакъв труд в ЕС?

Има ли риск полемиката за директивата за командированите служащи да предреши дебата по построяването на обществения дирек в Европа? Възможна ли е другата позиция – България би трябвало да се опълчи на износа на трудови запаси, в чието обучение е вложила? Ако се затвори границата пред краткотрайната емиграция, няма ли да дадем подтик на непрекъснатата? По какъв метод условията за равно възнаграждение лимитират трудовата подвижност? Как това ще се отрази на конкурентоспособността на българските компании? Това са единствено част от въпросите, които ще бъдат разисквани на конференцията Социалният дъмпинг и трудовата подвижност в партньорство, проведена от Economix.bg на 17 октомври в партньорство с БСК. Събитието ще се състои в Столичния Гранд Хотел София, с начален час 9:00.

Форумът е в два дискусионни панела и ще прегледа всички аспекти на горещата тематика за командированите служащи в дните, когато се образува българската позиция преди Европейския съвет на 23 октомври.

Във втората част специалисти ще разяснят използваните правила за другите хипотези - да вземем за пример, при вътрешнокорпоративен трансфер.Ще се търсят и отговори на следните въпроси: Кога се ползва директивата за командированите служащи и по кое време е налице елементарна командировка? Има ли изключение за транспортните служащи? Какви са процедурите, когато би трябвало да се съблюдава законодателството на разнообразни страни? Какво значи командироване в границите на даване на услуги?

Сред участниците се чакат министърът на труда Бисер Петков, секретарят на президента по обществени въпроси Гълъб Донев, заместник-председателят на БСК Димитър Бранков, изпълнителният шеф на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев, икономистът Георги Ангелов и редица специалисти. Събитието е с входна такса от 139 лева и с предварителна регистрация, която завършва на 13 октомври

За повече информация: events.economix.bg
Телефон за контакти – 02 468 9115
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР