Има ли разлика между между овчар и пастир? Оказва се,

...
Има ли разлика между между овчар и пастир? Оказва се,
Коментари Харесай

КУРИОЗ! Академия за овчари отвори врати в Кресна

Има ли разлика сред между пастир и овчар? Оказва се, че има и тя е доста огромна, а каква е тя, най-бързо могат да схванат хората, които се запишат и сполучливо завършат Академията за овчари. Оказва се, че това е специалност - извънредно комплицирана и изискваща извънредно доста умения.

Как се гледат овце и кози? Този въпрос заражда Академията за овчари. Неин създател е бизнесконсултантът Ангел Тодоров, който се взема решение да я сътвори, откакто доста хора го питат по какъв начин се построява бизнес модел, който да обезпечи финансови облаги в овцевъдството. Тодоров прави изследване и открива, че измежду главните проблеми е неналичието на хора, които да схващат от овце. И тогава измисля академията. 

" И в действителност академията за овчари е част от тази посока - стартът на една доста по-голяма акция, която би трябвало да се развие в идващите 5-10 години и да даде от една страна положително прехранване на актуалния български пастир да построи облика на овчаря на бъдещето. Тоест посредством тази Академия да стартират да се основават към този момент същински овчари, а не просто пастири, които пушат, пият и ругаят по полетата. Това е сега обликът на овчаря. И на трето място да направи контакта с този вид животни, този вид метод на живот атрактивен за градския човек, като форма на развлечение, отмора, образование на децата ", показва Ангел Тодоров, Академия за овчари.



В Академията кандидат-овчарите се учат да построяват колиби и кошари, с чук, секира и тесла. Разбира се постоянно доят, първоначално с повече притискане, след това с повече техника. Кошарите в курса се построяват на разнообразни надморски височини. Най-голямото тестване е да си пастир на 2000 метра. Там прекарването е сурово.

Това е и огромната разлика сред пастира и овчаря. Първият може да е всеки. Той просто пасе овцете. Вторият обаче има отговорност. Нито един от претендентите не е разкъсан на летния курс за овчари. Сега обаче следва есенният, а след него и зимният. Желание е нужно, с цел да участваш, и несъмнено - планинска застраховка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР