Има ли прикрита проверка на КПКОНПИ срещу зам.-главния прокурор Борислав

...
Има ли прикрита проверка на КПКОНПИ срещу зам.-главния прокурор Борислав
Коментари Харесай

Има ли прикрита проверка на КПКОНПИ срещу зам.-главния прокурор Борислав Сарафов?

Има ли прикрита инспекция на КПКОНПИ против зам.-главния прокурор Борислав Сарафов?

Това попитаха от Антикорупционен фонд /АКФ/. Те са получили информация и фотоси от към този момент затворения столичен ресторант “Осемте джуджета ”. Материалите са от незнаен адресант, само че удостоверяват изнесените до момента информации за схеми за непозволено въздействие и потребление на прокуратурата в частни ползи, с присъединяване на някогашния началник на столичното разследване Петьо Петров и настоящи магистрати .

От АКФ ще изпратят тази информация за инспекция в прокуратурата , където се надяваме да има ново развиване по тематиката.

Името на Петьо Петров е свързвано през годините в медиите с голям брой кавги, като става по-известен с ролята си на очевидец по знакови наказателни каузи против свои сътрудници магистрати, в сравнение с с работата си като следовател. По делото против някогашния боен министър Николай Цонев и съдията от Софийски градски съд Петър Сантиров, които са дефинитивно оправдани респективно за предоставяне и приемане на рушвет , съдът стига до заключението, че очевидецът Петров е осъществил провокация към рушвет. Въпреки това обаче не е нито наказателно преследван, нито глобен дисциплинарно и напуща правосъдната система през 2015г. по лично предпочитание с полагащото му се обезщетение за прослужено време.

Разследването на Антикорупционен фонд в четири елементи „ Осемте джуджета “ разкрива съответни данни за това по какъв начин в България се реализира непозволено въздействие за споразумяване на юридически спорове и се вършат опити за завладяване на бизнес посредством присъединяване на правоохранителните органи.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР