Има ли поне една сфера, едно събитие или една фигура,

...
Има ли поне една сфера, едно събитие или една фигура,
Коментари Харесай

В какво се превърна класацията Спортист на годината?

Има ли най-малко една сфера, едно събитие или една фигура, която може да сплоти злобното ни общество? Това е въпрос, чийто отговор за жалост май е отрицателен. Не, няма. Дай му на нашенеца да недоволства и да хленчи, да се оплаква и да се вайка, и най-важното - да ругатни - пък дали има съображение да го прави, е напълно друга тематика.

Класацията " Спортист на годината " има за цел да награди най-достойните за годината спортисти. Тези, на чиито триумфи се радваме. Да, може би за едни повече, за други - по-малко, всеки съгласно желанията си. Това е събитие, което би трябвало да е напълно позитивно и най-хубавите за миналите 365 дни да се съберат и да си честитят. И да - има победител в тази ранглиста, както е на всички места по света. И е почтено да признаеш, че колкото и да си бил добър, евентуално е имало някой, който е бил най-малко с малко даже още по-добър от теб. И в това няма нищо срамно.

Ясно е, в натурата на спортистите е да желаят да побеждават, даже отвън кръга, залата, стадиона, тепиха, татамито, пистата или корта. Но да се сърдиш или завиждаш на различен, че е предпочетен, е детинско, от време на време даже грозно.

Един съвет - триумфите ви няма да останат незабелязани, публицистите нямат за цел да пренебрегват никого или да омаловажават триумфите на който и да било. И няма нищо неприятно да се усмихнеш и да поздравиш сътрудника, който е от тотално друг спорт, за достиженията.

Високомерието не трябва да ви бъде консултант. И неслучайно не чухте нито едно име в този коментар. Защото съветът е към всички.

Автор Стефан Георгиев





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР