Има ли по-категорични и смазващи победи в олимпийската баскетболна история

...
Има ли по-категорични и смазващи победи в олимпийската баскетболна история
Коментари Харесай

Очаквайте: Епизод 22 от поредицата Истории от Олимпийските игри в неделя от 13:15 ч. по БНТ 1

Има ли по-категорични и смазващи победи в олимпийската баскетболна история от тези на “Дрийм отбор ”? Първият олимпийски баскетболен тим на Съединени американски щати, формиран от експерти, печели купата в Барселона 1992 без да остави никакъв късмет на противниците си - над 30 точки разлика във всеки мач и неизменим трицифрен резултат.

За звездната американска селекция с Майкъл Джордън, Скоти Пипън, Меджик Джонсън и останалите изключителни баскетболисти описваме в следващия епизод на поредицата “Истории от Олимпийските игри ”.

Серията е отдадена на игрите в Барселона през 1992г. и показва още превъзходни спортисти като водача в класацията на мултимедалистите - гимнастика Виталий Шчербо, спечелил 6 от 8 вероятни златни медала. Щангистът Иван Иванов е българският първенец в леката категория, който победи след брилянтен тактически конфликт с никому незнайния китаец Лин Цишен. Първият български състезател, взел участие шест пъти на олимпийски игри е Нонка Матова. Тя става вицешампионка в стрелбата с пушка в Барселона 1992. Единствената жена - военачалник от системата на Министерство на вътрешните работи има и 11 усъвършенствани международни върха, два от които са за мъже.

Всички истории в поредицата са илюстрирани с скъпи фрагменти, предоставени от архива на МОК.

Гледайте епизод 22 от поредицата " Истории от Олимпийските игри " на 24 март, неделя от 13:15 ч. по Българска национална телевизия 1!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР