Има ли опасност за икономиката на страната ни при така

...
Има ли опасност за икономиката на страната ни при така
Коментари Харесай

Караниколов: Да запазим работниците си здрави

Има ли заплаха за стопанската система на страната ни при по този начин разрастващата се обстановка с коронаваируса: " При всички случаи, в случай че продължи по този начин. Основните ни контрагенти са в Европа, в случай че има забавяния. Виждате 16 млн. души са под карантина в Италия.Те евентуално не вървят и на работа. Това значи неработещи предприятия. Това значи един кръг обаян ", съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколовпред Нова тв. За риск пред стопанската система ни удостовери и вицепремиерът Томислав Дончев, напомня аctualno.com.

По думите му в този момент не приказваме за заплаха от чиста финансова рецесия като през 2008-ма година, а по - скоро за различен риск. " Тук е напълно друга обстановката. Тук най-ценното за всички ще бъде да запазят служащите си здрави, с цел да могат да работят. Може да се стигне до цели предприятия, които да не работят. Сега нещата са доста по-драстични. Такъв модел за постигане до рецесия мисля, че в международен мамщаб до момента не е имало ", разгласи икономическият министър Караниколов. Затова пред страната има две провокации, с които държавното управление би трябвало да се оправи в незабавен порядък. " В България има финансова непоклатимост. При една финансова рецесия, страната би трябвало да има запас, защото първият сигнал за рецесия ще бъде освобождението на хора. в този случай страната би трябвало да има обезпечени пари, с цел да покрие тези обществени осигуровки на хоата. България ги има ", безапелационен беше Караниколов. " Втората значима задача на страната е да обезпечи финансов и от страната, и европейски, които да бъдат вкарани в стопанската система, примерно в строителството.

Ще се включат ли и частните лечебни заведения при нужда за преодоляване на обстановката при увеличение на инфектираните с ковид пациенти: Виждаме, че има страни, в които и хотели се отделят за болнични потребности. " Моделите на държание са доста ясни в международен мащаб. Да не плашим хората в този момент, само че...Щом е правено в Италия, страна-членка на Европейски Съюз, значи е законно. Щом законът позволява при спешна обстановка да се забрани износа, изключвам филантропичните потребности, това значи, че е възможно ", безапелационен беше Караниколов.

Министърът потвръди, че поради ковид се обмисля облекчение на водния режим в Перник. Идеята е разисквана още на 3 март с кмета и регионалният шеф на града " Аз поддържам такова предложение. Днес чакаме последния камион с последните 105 м тръби. Т.е. до на следващия ден или вдругиден би трябвало да сме ги завършили и да стартираме стерилизация. Пускаме водата от „ Белмекен ”, сподели още той и добави: „ В момента Перник харчи сред 22 и 25 000 куб.вода на денонощие. Ако пуснем и София, това не пречи и от язовир " Студена " да се пускат сред 12 и 15 000 куб...Язовирът сега се цялостни съществено. Приветствам това решение. Природата го разрешава ", безапелационен бе Емил Караниколов.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистр
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР