Има ли как дигиталната реалност и времето, което все повече

...
Има ли как дигиталната реалност и времето, което все повече
Коментари Харесай

Nova Brasilia в търсене на рецепти срещу FOMO и токсичната позитивност със #Следвайогъня

Има ли по какъв начин цифровата действителност и времето, което от ден на ден ѝ отдаваме да не ни лишават от нашата достоверност? Българският бранд Nova Brasilia, който към този момент 30 години споделя посланието да бъдем правилни на себе си и да следваме вътрешния си глас, с цел да се отличаваме по личен и несравним метод приема този въпрос за съществено предизвикателство и се впуска в проучване и разкриване на вероятните отговори с новата си акция - #Следвайогъня. Тя е ориентирана най-много към хората, които употребяват интензивно обществените мрежи и надлежно се сблъскват с казуса на „ токсична позитивност “ най-често и от близко.

Токсичната позитивност е един от най-често срещаните проблематични модели на себеизява в обществените мрежи, това е добре познатият ни блян към проява на фалшив благополучие, въодушевено шерване на позитивни мисли и усеща за сметка на действителното прочувствено положение. Рано или късно това неизбежно води до разминаване сред лицето, което демонстрираме в обществените мрежи и същинската ни същина, сред метода на живот, който в реалност имаме и този, който се опитваме да демонстрираме.

Подобни и също настоящи тенденции  кибертормозът, тревогата, неналичието на убеденост и внушеното възприятие за ниска самокритика, което се появява при типа на доста по-успешни, добре изглеждащи и харесвани хора от нас самите. Нов феномен е и склонността непрекъснато да се съпоставяме с близките, както и една от най-разпространените модерни поведенчески концепции FOMO (Fear Of Missing Out) – страхът от обществено изключване и терзанието от пропускане на информация и моменти, които биха били значими за нас.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР