Има ли живот: Откриха кислород на един от спътниците на

...
Има ли живот: Откриха кислород на един от спътниците на
Коментари Харесай

Има ли живот: Откриха кислород на един от спътниците на Юпитер


Има ли живот: Откриха О2 на един от спътниците на Юпитер. Луната „ Европа “ е покрита с лед, който може да крие океани и биологичен живот под тях.
НАСА получи нова информация
от сондата „ Джуно “, съгласно която на спътника на Юпитер „ Европа “ се образува задоволително О2, с цел да могат да съществуват към 1 милион души.Учените за първи път се замислиха за опцията за формиране на О2 на „ Европа “ след проучванията на галактическия уред „ Галилео “, изстрелян през 1989 година Сега „ Джуно “ затвърди убеждението на откривателите, че океаните на „ Европа “
може да се обогатяват с О2.Спътникът е покрит с лед, който може да крие океани и вероятно форма на биологичен живот под тях. Кислородът на „ Европа “ се образува вследствие на бомбардирането ѝ от заредени частици от Юпитер – спътникът се намира в радиационните пояси на гигантската планета.С помощта на радиацията водните
молекули могат да се разделят на водород и О2, което се улавя от датчиците на сондите. Откритията на „ Джуно “ демонстрираха, че „ Европа “ създава 12 кг кислород в секунда.
Изучаването на производството на
О2 на спътника на Юпитер ще бъде една от задачите на задачата на НАСА Europa Clipper, която ще започва през октомври 2024 година При идването си в системата на Юпитер през 2030 година сондата ще би трябвало да откри дали на „ Европа “ съществуват условия, подобаващи за живот.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР