Има ли и какви са възможните, които да създадат стабилно

...
Има ли и какви са възможните, които да създадат стабилно
Коментари Харесай

Какви са възможните коалиции, за да има стабилен кабинет?


Има ли и какви са вероятните, които да основат устойчиво ръководство?

Данните за разпределението на мандатите пресметнаха особено за bTV от организация " Маркет линкс " на база резултатите, оповестени от ЦИК при обработени 100% протоколи.


Така ГЕРБ-СДС получават - 67 мандата, - 53, Движение за права и свободи - 36, “Възраждане ” -27, Българска социалистическа партия - 25, - 20, а “Български напредък ” - 12.

Мандати на партиите в Народното събрание


Първите и вторите - и " Продължаваме Промяната " получават общо 120 места в 48-ото Народно заседание. На двете партии не им доближава един депутатски мандат за устойчиво болшинство.

Лидерът на Политическа партия Кирил Петков през вчерашния ден съобщи пред bTV, че той и сътрудниците му няма да вземат участие в обединения с ГЕРБ и Движение за права и свободи.


С кого може да ръководи ГЕРБ?

Ако към техните мандати се добави и резултатът Движение за права и свободи се получават 103 мандата.

В този случай ще е нужна най-малко тройна или четворна коалиция.

Хипотетично, в случай че от “Български напредък ” поддържат ГЕРБ и Движение за права и свободи, то мандатите на трите партии ще станат 115. Това същи е незадоволително за устойчиво болшинство в 240-местния български парламент.

Това значи, че ГЕРБ ще би трябвало наложително да търсят поддръжка и от останалите три сили - “Възраждане ”, Българска социалистическа партия или “Демократична България ”.

Какви са опциите за обединяване към вторите - " Продължаваме Промяната "?

Ако към резултата на Политическа партия се прибавят тези на останалите участници в обединението, която сътвори предходното постоянно държавно управление Българска социалистическа партия и “Демократична България ”, то се получават се 98 места в Народното събрание. Това също е незадоволителни за болшинство.

При изключване на ГЕРБ и Движение за права и свободи, то коалиция на Политическа партия би могла да се случи единствено с присъединяване на “Възраждане ”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР