Има ли хартия, с която да ? Тази тема днес

...
Има ли хартия, с която да ? Тази тема днес
Коментари Харесай

Има ли хартия, с която да гласуваме с машини?


Има ли хартия, с която да ? Тази тематика през днешния ден стигна и до пленарната зала, откакто от дни се повдига от част от партиите. Според тях, гласуването е в риск.

От „ Продължаваме промяната “ желаеха чуване на Централната изборна комисия в зала, тъй като се съмняват, че хартия за машинните бюлетини у нас няма.

„ Защитена хартия може да бъде обезпечена в границите на до осем месеца, което основава извънредно терзание – по тази причина, че на последващи избори, в случай че те са предварителни, ще се озовем на избори само с хартия “, съобщи Константина Константинова от Политическа партия.

Според ГЕРБ проблем няма, а тематиката се употребява за основаване на напрежение.

„ Виждам опити изборната технология да бъде превърната в предизборна акция. Никой не е споделил, че избори ще има след три месеца “, съобщи Тома Биков от ГЕРБ.

„ Демократична България “ обявиха, че чуване на ЦИК по тематиката е належащо.

„ Призовавахме всички тези аспекти деликатно да бъдат премислени, преди да се законодателства “, сподели съпредседателят на партията Христо Иванов.

„ Според мен е резонно представител на ЦИК да обясни дали евентуалният идващ избор е гарантиран “, добави Георги Самандов от „ Български напредък “.

bTV изиска публична позиция от Българска народна банка, които имат ангажимент към обезпечаването на хартията.

“След приемане на нужната спецификация на хартията за тъй наречените бюлетини от машинно гласоподаване бихме могли да определим опцията за полагане на отбрана, както и да създадем питане за доставка към международни и/или европейски производители на изискваната според плануваните промени в Изборния кодекс профилирана хартия ”, обявиха оттова.

От Българска народна банка допълват, че са се обърнали към виновните институции с искане за спомагателна информация. А от ЦИК втори ден остават без коментар по този въпрос.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР