Има ли Доналд Тръмп право да нарича прокурорите фашистки главорези“

...
Има ли Доналд Тръмп право да нарича прокурорите фашистки главорези“
Коментари Харесай

Апелативният съд разглежда ограниченията за говорене на Тръмп по делото за изборите през 2020 г.

Има ли Доналд Тръмп право да назовава прокурорите „ фашистки главорези “ или да поучава тези, които свидетелстват против него, да мълчат?

Това са въпроси, които федералният апелативен съд във Вашингтон ще изслуша в понеделник, до момента в който юристите на някогашния президент оспорват заповед за задръстване, наложена му по време на един от наказателните процеси против Тръмп, свързани с изборите през 2020 година

Заповедта за задръстване – набор от ограничавания върху това, което Тръмп има право да споделя обществено по отношение на даден набор от правосъдни производства – беше наложено от арбитър Таня Чуткан, наблюдаваща федералното дело против него за хипотетичен опит да анулира изборите през 2020 година

Тя е лимитирала изказвания, които са „ ориентирани “ към прокурори, правосъден личен състав и очевидци, което прокурорите настояват, че може да заплаши хората, участващи в процеса.

Но заповедта за задръстване, която сега е краткотрайно анулирана по време на обжалването на Тръмп, ще се сблъска с Първата корекция, гарантираща отбрана независимост на словото.

Главната група за цивилен свободи в страната – надали съдружник на Тръмп в исторически проект – подлага на критика заповедта за задръстване.

„ Цялата заповед зависи от смисъла на думата „ цел “, написа Американският съюз за цивилен свободи. „ Но това значение е двусмислено. “

- „ Страхливци и слабаци “ –

Чъткан в действителност, до момента в който постановяваше заповедта за задръстване, призна правото на Тръмп да подлага на критика своя правоприемник в Белия дом, Джо Байдън, с който любимецът на републиканците евентуално ще се изправи на президентските избори следващата година, поради актуалните изследвания.

Но юристите на Тръмп настояват, че рестриктивните мерки против него в процеса, който би трябвало да стартира през март, ще окажат безпричинно въздействие в акцията си през 2024 година Събранието на републиканците в Айова е планувано за януари.

„ Заповедта за задръстване конфигурира един единствен федерален арбитър като преграда сред водещия претендент за президент, президента Доналд Дж. Тръмп, и всеки американец в цялата страна “, сподели неговият пишат юристи.

За да обясни рестриктивните мерки за Тръмп, Чуткан цитира обява, която Тръмп е направил на своя уеб страница Truth Social, поставяйки под въпрос дали някогашният му шеф на кабинета Марк Медоус е сключил договорка за имунитет, с цел да свидетелства против него, като сподели единствено „ слаби и страхливци " биха го създали.

Съдията сподели, че този тип тирада би трябвало да бъде стеснен.

Прокурорите настояват, че някои от изказванията на Тръмп по отношение на процеса му " се състоят от офанзиви ad hominem, употребяващи провокаторски език, който евентуално ще разсъни гневни или насилствени усеща у слушателя, а не необорим мотив. "

" Това са тъкмо типовете изказвания, които съставляват забележителна възможност от основна щета върху производството ", споделиха те, потвърждавайки, че заповедта за задръстване е ясна за това какво е и какво не е разрешено.

Тръмп има „ модел “, настояват те, „ разпрострян се години обратно, в който хора, обществено набелязани от ответника, са... обект на тормоз, закани и заплашване. "

Катрин Рос, професор в Юридическия факултет на университета " Джордж Вашингтон ", сподели пред CNN, че се съмнява, че обжалването на Тръмп ще успее да анулира заповедта за задръстване.

„ Основен принцип е, че правото на изложение според Първата корекция от време на време може да отстъпи място на целостта на правосъдния развой и смисъла на гарантирането на обективен развой “, сподели тя.

„ Това е рутина тип ограничаване на обвинените по закононарушения. "

Адвокатите на Тръмп твърдяха, че опция на заповедта за задръстване може да бъде закъснение на процеса до 2025 година - след изборите следващата година.

Но прокурорите кажете, че това просто ще възнагради Тръмп за неговите „ фрапиращи “ изказвания.

sst/nro/caw/dhw

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР