Има ли чадър над определени болници в страната? Това проверява

...
Има ли чадър над определени болници в страната? Това проверява
Коментари Харесай

Прокуратурата: Има корупционен елемент в дейности на „Медицински одит”

Има ли чадър над избрани лечебни заведения в страната? Това ревизира прокуратурата, която влезе в Изпълнителната организация „ Медицински одит ". Разследващите търсят незаконна скица, при която са били облагодетелствани избрани медици и лечебни заведения.

Установени са и смъртни случаи в разнообразни лечебни заведения, за които организацията е правила инспекции, само че прокуратурата не е била сезирана.

„ Има данни за съществуващи връзки сред управлението на „ Медицински одит " и съответни лекари и ръководители на лечебни заведения. Касае се изрично за корист с власт, а освен за административно нарушаване. Има и корупционен детайл. Можем да приемем, че се касае за корупционно закононарушение ". Това сподели в ефира на „ Здравей, България " Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор.

Тя изясни, че „ при съществуване на данни за осъществено закононарушение от общ темперамент, организацията е взела независимо решение да не сезира прокуратурата ". Така не се е стигнало до санкции за причинители на закононарушения.

Арнаудова сподели още, че са събрани доказателства за „ връзка " на избрани медици със чиновници, правили инспекции по сигнали за лекарски неточности.

„ На въпросните чиновници са били давани директиви за това по какъв начин да извършат дадена инспекция. Били са карани да подправят направени към този момент отчети към констативни протоколи. Ние към този момент разполагаме с въпросните документи ", изясни Арнаудова.

Освен това, имало несъответствия и сред това, което „ Медицински одит " са оповестили на страницата си в интернет и това, което са дали на прокуратурата.

„ Липсват към 40 преписки, които ще бъдат изискани ", сподели Арнаудова.

Тя се е срещнала с общо 608 преписки, основани по сигнали на жители. Сред тях са и тези за гибел на 11-има пациенти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР