Има ли Бог? Ето какво отговаря на този въпрос прословутият

...
Има ли Бог? Ето какво отговаря на този въпрос прословутият
Коментари Харесай

Стивън Хокинг: Най-простото обяснение е, че няма Бог

Има ли Бог? Ето какво дава отговор на този въпрос прословутият физик Стивън Хокинг.

„ Свободни сме да имаме вяра в каквото си желаеме, само че съгласно мен най-простото пояснение е, че няма Бог – казва Хокинг месеци преди гибелта си пред Сара Кнаптън, редактор на научния отдел към английския „ Телеграф “. – Никой не е основал Вселената и никой не ръководи ориста ни. Това ме води до надълбоко просветление – евентуално няма нито парадайс, нито живот след гибелта. Мисля, че вярата в живота след гибелта е просто пожелателно мислене. Сблъсква се с всичко, което знаем в науката. Мисля, че когато умрем, се трансформираме още веднъж в пръст. Но в прочут смисъл продължаваме да живеем посредством нашето въздействие и посредством гените, които сме предали на децата си. “

„ Дали Вселената води началото си от Бог по незнайни нам аргументи или е била предопределена от законите на науката? Според мен правилно е второто изказване. Ако желаете, можете да наричате законите на науката „ Бог “, само че това би било едно персонално провидение, което няма по какъв начин да срещнете и да разпитвате “, споделя Хокинг. 

Стивън Хокинг - автор на книги и публикации за новите открития и хрумвания за Вселената и нейното възникване, в това число и на известната „ Кратка история на времето “ (A Brief History of Time, 1988), която му печели интернационална популярност.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР