Има кучета, които правят това по-често от други. Факт е

...
Има кучета, които правят това по-често от други. Факт е
Коментари Харесай

Защо кучетата имат навика да се взират през прозореца

Има кучета, които вършат това по-често от други. Факт е обаче, че домашният ни любим може да стои часове наред, вторачен в прозореца, без стопанинът в действителност да си дава сметка какво провокира това негово държание.
Каква е повода кучето да гледа през прозореца? • Кучето желае да излезе на разходка;
Една от най-честите аргументи, заради които кучето не стопира да гледа през прозореца, е точно, когато желае да излезе на открито. С това свое поведение то желае да ви подсети, че е извънредно време да го изведете на разходка.
• Чува или следи други животни навън;
Лесно можете да разберете дали това е повода, в случай че кучето ви мърда опашка, уши или носле, до момента в който следи протичащото се през прозореца.
• Изпитва дискомфорт; Знаете ли за какво кучетата ближат ръцете и краката ви?
Задавали ли сте си в миналото въпроса за какво вашето куче непрестанно ближе ръцете и краката ви? Имате ли визия какво в действителност може да оз...
Прочети повече
Много евентуално е да ставате очевидци на сходни прояви точно през летните месеци, когато в затворените пространства е прекомерно топло и задушно. Обикновено в сходни моменти животното се взира през прозореца, с цел да ви подскаже, че нещо с него не е наред.
• Чувства се предпазено.
Хората, които живеят на оживени улици и булеварди и отглеждат куче вкъщи, постоянно следят по какъв начин то се взира през прозореца. С това свое държание животното демонстрира, че се усеща предпазено.

Разбира се, може да има и друга причина, която човек към момента да не знае. Никой не може да допусна какво тъкмо е в главата на животното, а то единствено някак по какъв начин да ви го показа. Опитайте да забелязвате всяка една смяна в държанието на животното и в случай че нещо ви се коства нетипично или неправилно, направете всичко допустимо, с цел да усетите дали в действителност има потребност от повече внимание, специфични грижи или друго!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР