Има кризисен щаб, който преценява възможностите, армията е готова да

...
Има кризисен щаб, който преценява възможностите, армията е готова да
Коментари Харесай

Ген. Попов: Ситуацията в Черно море е много притеснителна.Трябва мъдро да изберем как да действаме

" Има спешен щаб, който преценя опциите, армията е подготвена да откликне, в случай че има потребност ", съобщи някогашният шеф на защитата ген. Константин Попов в студиото на " България заран " във връзка на бедствието по Южното Черноморие.

 

Той разяснява и оставката на съветника на военния министър, която дефинира като вярно решение.

 

" През последните години справедливостта стартира да тържествува на равнище юмруци, ножчета, пари, в това число и потребление на служебно състояние. Когато по този начин се раздава правдивост, това е признак, който приказва доста. Правилно си е подал оставката ", съобщи ген. Попов и добави, че абсурдът с Мустафа Емин в " Пирогов " не е уронил престижа на армията.

  

Гостът прикани посредством Bulgaria ON AIR политическите пристрастености да се пренесат на полето на разсъдъка в полза на обществото. По думите му модернизацията на Сухопътните войски е закъсняла.

" Цената за " Страйкър " -ите може да бъде понижена, може да бъдат понижени или увеличени бройките. Един контракт е доста комплициран, доста видове техника е, има и бойна, и командваща, свързочна - това е обемист, само че значим контракт ", сподели ген. Константин Попов.

 

Бившият шеф на защитата посочи, че това са доста модерни бойни машини, добре осъвременени и със мощно въоръжение, потвърдена в много интервенции.

  

Ген. Константин Попов прикани националната сигурност и защитата би трябвало да са приоритет за ръководещите, изключително в обстановка, когато на километри от нас се води война.

" Ситуацията в Черно море е извънредно притеснителна, ние сме в международния фокус, би трябвало доста умно да изберем освен на коя страна сме, а и по какъв начин да действаме. Представете си неправилни дейности от наши моряци, които могат да доведат до съществени политически проблеми и конфликти. Трябва доста ясно политически да се сложим на масата и да знаем какво желаеме да реализираме, с цел да взимат нашите военни верните решения в комплицирани обстановки ", добави ген. Попов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР