Има коли, с които може да се отиде навсякъде. На

...
Има коли, с които може да се отиде навсякъде. На
Коментари Харесай

Лудият Макс

Има коли, с които може да се отиде на всички места. На публично събитие, на пазар, на море, на планина, на къмпинг, на дълго пътешестване. И също по този начин да се свърши всякаква работа – транспорт на огромен товар, изтегляне на ремарке, изплъзване от калта на закъсал автомобил. Това са пикапите – универсални транспортни средства за фермери, занаятчии, предприемачи, снабдители, ловджии и риболовци, фенове на офроуда. Разностранното приложение вършат тези модели най-предпочитаните на доста пазари, в това число на най-големия в света – Съединени американски щати.  У нас пикапите също набират известност, тъй като освен правят отлична работа, само че и придават нюанс на своите притежатели. Неслучайно за многофункционален автомобил на 2018 година в България бе определен Isuzu D-Max – комфортна, здрава и практична машина с доста по-големи благоприятни условия от всеобщите SUV-ове и не по-малко удобни екстри от тях.

 3

Напоследък марката Isuzu има все по-сериозно наличие на нашия пазар, защото от средата на предходната година дистрибуцията бе поета от водещата компания „ София Франс Ауто “, известна като вносител на колите Peugeot. Масовият консуматор свързва името Isuzu с камиони и рейсове, само че пикапът D-Max също е доста сполучлив артикул и е най-купуваният в сегмента на редица пазари, най-много в Азия. Моделът продължава одобрените обичаи на компанията, чийто дизелови мотори са инсталирани на 26 милиона транспортни средства.

В продължение на десетилетия Isuzu натрупа положителен имидж като производител на здрави и ефикасни мотори. Такъв е и задвижващият елемент на D-Max. Компактният четирицилиндров комън рейл с работен размер 1,9 л дава отговор на настоящите екологични условия Евро 6. Той съчетава забележителна надеждност с ниски разноски за гориво и поддръжка (сервизен период 20 000 км) и с доста дълъг живот. Мощността на мотора е 164 конски сили с въртящ миг 360 Nm. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 12 секунди, а оптималната скорост е 180 км/ч. Ресурсът на мотора е задоволителен за прелестно пътешестване и изтегляне на ремаркета с тегло до 3500 кг. В товарния леген могат да бъдат превозени предмети с тегло над 1,2 тона кг.

Пикапът не е спортен автомобил, само че при натискане на газта форсира и изпреварва пъргаво. Той е по-скоро товарен, в сравнение с спортен „ кон “. Модерни технологии като променлива геометрия на турбокомпресорната система усъвършенстват реакцията и понижават чувството за турбо дупка, присъща за този вид мотори. Дизеловият мотор работи оптимално в ниския диапазон на оборотите и това се усеща при умерено каране или в придвижване по черни пътища и в офроуд. Пълната двигателна сила на оптималния въртящ миг от 360 Nm е налична сред 1800 и 3200 оборота – тогава моторът се показва най-добре. Неговият темперамент подхожда на настройките на 6-степенната автоматизирана трансмисия, която се предлага като опция на класическата механична кутия със същия брой предавки.

 4

Намаленото тегло с помощта на олекотените трансмисии и новият мотор способстват за рационален разход на гориво, който възлиза приблизително на 7,8 л по данни на производителя. Естествено, потреблението зависи от стила на шофиране и от това какъв брой товар има на борда. Дългото междуосие (3 м) прави пътното държание по-комфортно, както и настаняването на пасажерите. Големите и необятно отварящи се порти улесняват достъпа, а пространството на задната седалка е водещо в сегмента. Множество ловко интегрирани отделения за предпазване на движимости основават улеснение в интериора и възприятие за първокласен дизайн и функционалност.

 5

Пикапът се предлага в три разновидността на кабината – единична, удължена и двойна. Само единичната кабина е налична със задно предаване, останалите модели имат задвижване 4х4, при което лидерът задава режима – автоматизиран, с две задвижващи или с непрекъснато зацепени четири задвижващи колела. С дълбочина на прегазване във водни пространства до 70 см и пътен луфт 23,5 см автомобилът е чудесно квалифициран за офроуд завършения и дивотии. В калта Лудият Макс е в стихията си, само че при шофиране в града би трябвало да се имат поради сериозните габарити – 5,30 м дължина, 1,86 м ширина (без огледалата) и 1,80 м височина. Предлаганите аксесоари като разнообразни типове хардтоп и ролбари разрешават на купувачите да моделират пикапа съгласно характерните си потребности.

Интериорът обезпечава с изключение на комфорт и шир доста улеснения, присъщи за SUV, като висока позиция и добър преглед. Добре оборудваните модели разполагат с първокласен кожен салон, навигация, безключов достъп, пускане с бутон, огромен 7-инчов екран, аудио с 8 представителя и други екстри, каквито се чакат от един съвременен автомобил.

Електроника подкрепя придвижването по надолнище

Функционалните качества на Isuzu D-Max се комбинират с най-високо равнище на сигурност. Работата на лидера е улеснена от редица електронни системи. При претрупан автомобил извънредно потребни са асистентите за тръгване и втурване по надолнище. Голямо внимание инженерите са отделили на ефикасното прекъсване, което се подкрепя от спирачен помощник, електронно систематизиране на спирачното изпитание и система срещу блокиране на колелата.

 2

Пикапът е оборудван с шест въздушни възглавници. Предпазните колани са с обтегачи и  ограничители на натоварването. Новите прожекторни фарове с дневни LED светлини усъвършенстват видимостта на мрачно и правяг D-Max е съвършен сътрудник във всички завършения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР