Има коли, които са неподвластни на времето и модата. Една

...
Има коли, които са неподвластни на времето и модата. Една
Коментари Харесай

Последният екшън герой

Има коли, които са неподвластни на времето и модата. Една от тях е Jeep Wrangler – непостижим офроудър и може би най-разпознаваемият модел в света. Този именит автомобил е постоянно настоящ с неповторимата си композиция от безкомпромисна проходимост, мощен мотор и достоверен американски дизайн. Той е последният екшън воин измежду нароилите се „ паркетни “ SUV-ове – постоянно подготвен за завършения и тествания, основан да покорява природата, не да бъде в естетика с нея.

 18-1b-6kol

Почитателите на ярката характерност и големите качества на Wrangler сега имат късмет да се възползват от преходния интервал преди лансирането на идната генерация на модела. За къс период в шоурума на марката се оферират стеснен брой коли от актуалното потомство Wrangler JK с високо съоръжение на доста преференциална цена. Това са представители на най-успешната до момента моделна линия на Wrangler, създадена в над 2,1 милиона екземпляра. Става дума за „ най-американската ” кола, съгласно показателя American Made на портала cars.com, заслужила най-високата оценка на директните консуматори въз основа на персоналните им усещания.

 110411_j_wranglerun09

За да бъде свестен добре този автомобил, би трябвало да се надникне обратно в историята. Wrangler е пряк правоприемник на военните джипове Willys MB, които оказват помощ на съюзническите сили да завоюват Втората международна война и по-късно се трансформират в първите всеобщи 4х4 модели. Неслучайно нарицателното „ джип ” идва от името на марката Jeep, натрупала близо 80-годишен опит в основаването на високопроходими коли със задвижване на четирите колела. Wrangler е „ емблемата ” на своята марка и притежател на най-отличителните й качества. Те се набиват очи още от пръв взор, а при последователното опознаване на автомобила лидерът разкрива огромния му капацитет.

 110411_j_wranglerun02

Отвън Wrangler наподобява като добре квалифициран спортист – пращи от мускули и мощ. През годините той резервира присъщия си дизайн – високо ситуирани кръгли фарове, внушителна радиаторна решетка от седем обособени сегмента, мощно изпъкнали калници, изправено челно стъкло и ръбовата каросерия. Създаден по време на война, моделът е предопределен за употреба в най-тежки условия, по тази причина е пословично устойчив и пристъпен. Грубоватият външен тип обявява хубавичко техника, конфигурирана в солидна и респектираща опаковка. Излъчването е мощно и мъжкарско като остро парлив афтършейв, като компактно малцово уиски или пура с кондензиран мирис.

 18-1a-6kol

С всяко едно усъвършенстване в хода на развиването на модела през годините, инженерите на Jeep прибавят улеснения и нови благоприятни условия. Актуалният Wrangler е подобаващ и за гладкия асфалт, и за дълбоката тиня. Истинската му мощ е отвън пътя, тъй като минава там, където човешки крайник не може да стъпи, да не приказваме за други коли. Те нормално вършат противоположен завой, а Wrangler продължава решително напред в пясъка, в камъните, в калта и във водата. Мощният дизелов мотор с работен размер 2,8 л изпраща към огромните колела силата на 200 коня и оптимален въртящ миг 460 Nm, разполагаем още от 1600 оборота. Тягата е предостатъчна за превъзмогването на офроуд трудности и за динамично пътешестване по автомагистрала. Автоматичната скоростна кутия разтоварва лидера от задължението да сменя предавките и му разрешава да се концентрира напълно върху работата с кормилото и педалите по горските баири.

 110411_j_wranglerun01

Покривът и вратите могат да се смъкват

Във Wranger се качваш в дословния смисъл, а не сядаш и не потъваш в седалката, както при всеобщите SUV-ове. В офроудъра на Jeep  пасажерите са участници в екшъна, а не фенове. На таблото има солидна ръкохватка за пътуващия начело, а позицията на седене откъм гърба е по-висока и обезпечава по-добра видимост.

 18-2-6kol

Кабината е първокласно обзаведена с черен кожен салон. Всички съставни елементи в интериора – от ръкохватките на вратите, през стелките до превключвателите по таблото наподобяват като неразрушими. Това основава чувството, че пасажерите се намират в извънредно несъмнено място, добре предпазени от всевъзможни естествени стихии. Естествено, Wrangler е съвършено водоизолиран, даже разновидностите с преносим покрив. Удобството на демонтиращите се покрив (твърд или мек) и порти дават опция на притежателите на Wrangler да вършат излети под намерено небе и да са оптимално близо до природата.

Върхова проходимост отвън асфалта

Wrangler е най-силен там, където са слаби останалите коли – отвън асфалта. Моделът е оборудван с всичко належащо за превъзмогване на тежки терени. Стандартният луфт е 26 см, а ъглите на проходимост са най-хубави в сегмента на офроудърите. Корпусът и всички електрически възли са в допълнение уплътнени за пресичане на водни трудности, а моторът се зарежда с въздух отвисоко. При замърсяване интериорът може да бъде почистен. Предпазните железни кори под мотора, трансмисията, раздатъчната кутия и резервоара разрешават на автомобила да минава върху камъни и дървета, без да понася вреди.

 110411_j_wranglerun33

4х4 системата Command-Track обезпечава идентичен въртящ миг за всички колела за оптимално сцепление върху хлъзгави повърхности и пресечени местности. Това е класическо и тествано във времето техническо решение, което действа и при по-високи скорости. Активирането на режим 4х4 се прави ръчно от лидера. При естествени условия автомобилът няма потребност от две задвижващи оси и тягата се насочва към задния мост. За рисков офроуд, също механично, се задейства функционалността за намаление на предавателното число, с цел да може при ниска скорост лидерът да разполага с висок въртящ без потребност от повишение на оборотите. Това е от изгода и при изтегляне на ремарке или каравана отвън асфалта. Потеглянето и спускането по стръмни наклони се улесняват от електронни системи. При тръгване, откакто сте вдигнали крайник от педала на спирачките, те остават задействани за малко, с цел да имате време да подадете газ. При втурване задавате мечтаната ниска скорост и тя се поддържа непрекъснато, без да се постанова да натискате спирачката.

 2017 Jeep® Wrangler Rubicon Recon

Wrangler е оборудван и с съвременна инфо-развлекателната система с пъстър екран високо на конзолата, премиум аудио уредба, темпомат и всички нужни улеснения, които потребителят чака от един актуален автомобил.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР