Има книги с бизнес насоченост, които не само са интересни,

...
Има книги с бизнес насоченост, които не само са интересни,
Коментари Харесай

Най-полезните бизнес книги за 2021 година

Има книги с бизнес устременост, които освен са забавни, само че и в действителност са потребни. В тях се дават бизнес препоръки и образци от практиката, които могат да оказват помощ в бизнеса на доста бизнесмени. А до каква степен е скъпо на процедура обещано бизнес издание, в множеството случаи могат най-добре да преценяват точно ръководители на сполучливи бизнеси. Затова " Ведомости " показва няколко от считаните за най-полезни бизнес книги за 2021 година, съгласно мнението на изявени експерти, които дават и малко показване на съответните книги.

На куката. Как да създадем артикули, формиращи привички

Автор: Нир Еял и Райън Хувър

Книгата споделя по какъв начин производители на известни артикули притеглят и задържат вниманието на потребителите. В нея ще намерите отговори на въпроси от рода на: " Защо не се " отлепяме " от екраните на телефоните и по какъв начин ни задържат TikTok, Instagram, Фейсбук и други приложения? ". Авторите, опирайки се на резултатите от дългогодишни проучвания и богат на практика опит, разказват моделът на " куката " - развой от четири стъпки, който сполучливите компании употребяват за образуване на потребителски привички.

Например, процесът се състои от деяние, променлива премия, потребителска инвестиция и задействане. Компаниите основават условия, при които потребителят е заставен да премине през този развой няколко пъти. След което се образува табиет. Той е тази, която управлява нашето държание, а не желанията. Книгата ще бъде потребна на всеки, който желае да сътвори сполучлив бизнес в интернет и да се състезава за вниманието на потребителите. А също и за тези, които не желаят да " се заловен на куката ".

Без правила. Уникалната просвета на Netflix

Автор: Рийд Хейстингс и Ерин Майер

За да има мощно въздействие написаното от някого по бизнес тематики, две неща би трябвало да съответстват: наличието и неговата приложимост и още по-добре - практическа употреба в днешните житейски условия.

Това важи за книгата за необикновената корпоративна просвета на Netflix. Идеите и концепциите, изразени в нея, са лесни за схващане, макар че са доста сложни за използване в личния ви бизнес.

Например, какво е да управляваш компания, която не следи корпоративните разноски? Където всеки чиновник отива на отмора, когато пожелае. И където в случай че чиновник е престанал да бъде един от най-хубавите в своята категория, той, като отпаднал футболист, просто се отстранява от терена. Цинично, само че почтено.

Книгата демонстрира прехода от стопанска система на капитализма към това, което футуристите назовават ​​икономика на гения. Тогава главният актив на компанията стават мощните хора. Развитието на всяка компания значително зависи от способността за привличане, задържане и създаване на екипи от тях. Вероятно, в близко бъдеще това като цяло ще се трансформира в наложително изискване за сполучлив бизнес.

Корпорация на гениите. Как да управлявате екип от изобретателни хора

Автор: Ейми Уолъс и Ед Катмел

Тази книга е за това, по какъв начин е устроена компанията Pixar. Авторите приказват за своите неуспехи, пропуски, възходи и падения по пътя към основаването на най-ефективната тактика за взаимоотношение с изобретателни хора. Изданието може да се преглежда като " настолната книга " по ръководство на компания. Към нея мениджъри може " да се обръщат " в моменти на взимане освен на организационни, само че и на планови решения. Не постоянно е допустимо да се намерят подготвени решения в книгата, само че са посочени доста способи да погледнете структурата на компанията от вътрешната страна и да разберете по какъв начин да я накарате да работи по-ефективно.

The Woj Way. Как да възпитате сполучлив човек

Автор: Естер Войчицки

Авторът Естер Войчицки е отгледала три дъщери, всяка от които става супер сполучлива в Силициевата котловина: Сюзън е основен изпълнителен шеф на YouTube, Ан е създател на компанията за генетични проби 23andme, а Джанет е професор по педиатрия в Калифорнийския университет.

Но книгата на Войчицки не е за развъждането на деца, както наподобява на пръв взор, а за това по какъв начин върви животът в Силициевата котловина, какви качества би трябвало да има един гражданин и какъв брой е значимо да бъдеш " вътрешен ", с цел да успееш в кариерата. Методиката на създателя включва пет " с " при възпитанието - самочувствие, самоуважение, автономия, съдействие, искреност.

Средата на детето оказва огромно въздействие върху образуването на неговата персона. В книгата не се приказва намерено за това, само че постоянно се загатват имената на известни персони от Силициевата котловина, взели участие в живота на семейство Войчицки.
 Книги за финанси, без които сполучливият вложител не може
Книги за финанси, без които сполучливият вложител не може

" Интелигентният вложител " е предложена от Уорън Бъфет
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР