Има книги, които ви грабват от първата страница, и не

...
Има книги, които ви грабват от първата страница, и не
Коментари Харесай

8 чудесни книги, които са по-интересни от всичко по телевизията

Има книги, които ви сграбчват от първата страница, и не можете да ги оставите преди да сте ги прочели от корица до корица. Историята ви се коства толкоз забавна, че стартирате да четете все по-бързо, единствено с цел да узнаете края й. Представяме ви осем от най-хубавите романи, които са по-вълнуващи и от най-хитовите сериали. Насладете им се!

„ Кървав меридиан или червен полумрак на запад “ от Кормак Маккарти

Реалистичните превъплъщения на героите на книгата са вързани в един комплициран скрит план. Талантът на разказвача води читателя малко по малко през една история, която в действителност ще ви накара да се замислите. Авторът не се опасява да сложи сложни житейски въпроси за живота и гибелта и жестокостта, присъща на човешката природа.

“Махалото на Фуко ” от Умберто Еко

Романът споделя историята на трима другари, Белбо, Диоталеви и Казобон, които работят за издателска компания. Прочитайки огромно количество ръкописи, отдадени на разнообразни теории на конспирацията, те вземат решение да измислят своя лична, ей по този начин, за развлечение. Но нещата взимат непредвиден поврат за тях.

“Тайната история ” от Дона Тарт

Историята се развива в дребен лицей във Върмонт, Съединени американски щати. Нейните основни герои са пет жизнерадостни студента, четири момчета и едно момиче, които би трябвало да се оправят с последствията от ликвидиране по несъобразителност. Години по-късно, пробвайки се да разбере какво се е случило, основният воин си напомня студентските години и взаимоотношенията с неговите състуденти. Този трогателен психически трилър няма да ви остави безразлични.

“Невероятните завършения на Кавалиър и Клей ” от Майкъл Шейбон

Сюжетът на този разказ се върти към две еврейски момчета, които стават известни, създавайки комикс със супергерои по време на Втората международна война. С възприятие за комизъм и юношески възторг, те се пробват да се борят против нацистките сили и да поддържат духа на всички към тях.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР