Има какво да се желае по отношение на транспортното обслужване

...
Има какво да се желае по отношение на транспортното обслужване
Коментари Харесай

Обновяват железопътната линия София – Драгоман

Има какво да се желае във връзка с транспортното обслужване на Костинброд, сподели в ефира на Радио София Ивайло Георгиев - шеф на БДЖ " Пътнически транспорти ".

Той добави, че по линията София-Драгоман, Костинброд и Сливница са едни от обитаемоте места, които генерират максимален брой пасажери.

" Линията София-Драгоман е част от интернационален кулоар и предстои обновяване на цялата железопътна линия, което ще се радваме да стане в околните няколко години. Има се поради и всички прилежащи уреди и гари в сектора. Когато това завърши ще бъдем в положение да предложим една доста по-добра услуга на жителите на Костинброд ", сподели Ивайло Георгиев.

Той не се ангажира със периоди, в които ремонтът на линията ще се случи.

Всекидневно от Костинброд до София с трен пътуват около 100 души, добави и Георгиев и посочи, че напредването е за към 25 мин.

Ивайло Георгиев сподели още, че построената досега инфраструктура в България не разрешава придвижването на високоскоростни влакове, а построяването на нова е извънредно скъпо.

" В момента максималната скорост на придвижване на влаковете е 130 км/ч, като забележителна част от линията Септември – Свиленград е построена за скорост 160 км/ч и е въпрос на време да се достави нов преносим състав, който да го експлоатираме с тази скорост на придвижване ", сподели Георгиев.

На доста места в страната обаче не може да се развие скорост по-голяма от 80-90 км/ч, заради естествените дадености на България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР