Има известно подобрение в съвместната работа на МВР и прокуратурата.

...
Има известно подобрение в съвместната работа на МВР и прокуратурата.
Коментари Харесай

С пари, предвидени за строителството на участък от АМ Хемус, бил построен хотел


Има известно усъвършенстване в взаимната работа на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, като даде за образец следствието по автомагистрала " Хемус ". Министърът разгласи, че измежду деветимата обвинени за злоупотреби към строителството на Автомагистрала " Хемус " има представители на " доста забавни сдружения " без обаче да назове имена:

" Има известно усъвършенстване главно на териториално равнище. Има производства, които се задвижиха. Вече знаете, имаме и първите резултати -  имаме 9 привлечени лица към наказателна отговорност по случая " Хемус ".  И моля доста деликатно да видите кои са тези лица. Защото това не са тези жители, незнайни никому, анонимни, които виждахте по малкия екран при започване на случая.

Ще ги видите, свързани са с доста забавни сдружения. На мен ми наподобяват високопоставени, съществени сдружения. С кого са свързани тези сдружения, вие знаете доста добре, през годините. "

Демерджиев регистрира като изпълнено заричане, че кръгът на разследваните лица се е разширил на деветима. Той разяснява изказванието на предшественика си Бойко Рашков, че с пари, планувани за автомагистрала " Хемус ", е издигнато вилно населено място: 

" По-скоро става въпрос за хотел, само че отново ви споделям, дано да не изпадаме в детайлности. След като са минали през няколко сдружения, са отишли в построяването на нещо напълно друго от автомагистрала " Хемус "   - на хотел ", сподели министърът на вътрешните работи пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

По мотив изпратеното от основния прокурор писмо за създаване на взаимни екипи за разбор и мониторинг на 6 типа закононарушения Демерджиев разяснява, че настояването ще бъде прегледано, с цел да се види дали има съображение за образуването на такива екипи. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР