Има известно подобрение на ситуацията около безопасността на Запорожката АЕЦ,

...
Има известно подобрение на ситуацията около безопасността на Запорожката АЕЦ,
Коментари Харесай

Международните ядрени експерти: Има леко подобрение на ситуацията около Запорожката АЕЦ


Има известно усъвършенстване на обстановката към сигурността на Запорожката АЕЦ, съобщи ръководителят на Международната организация за атомна сила (МААЕ) Рафаел Гроси, съобщи Ройтерс.

Най-голямата атомна централа в Европа беше завзета от съветските сили през март предходната година. Украйна и Русия се упрекват взаимно в обстрел в региона на оборудването, а МААЕ се пробва да откри механизъм за сигурност, с който да се предотвратяват произшествия, напомня Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Досега видяхме известно усъвършенстване, само че обстановката продължава да е извънредно нежна “, сподели Гроси пред РИА Новости. Според него сега няма обстрели по Запорожката АЕЦ.

„ Все отново деликатно претеглям думите си “, посочи той.

МААЕ счита, че един от 6-те реактора би трябвало да бъде поддържан в режим на горещо прекъсване, с цел да създава пара, нужна за нуклеарната сигурност, в това число за обработката на течни радиоактивни боклуци в резервоарите за предпазване, отбелязва Ройтерс.

Ръководителят на интернационалната организация възнамерява тази седмица да се срещне с съветска и с украинска делегация в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации, с цел да разиска с тях сигурността на атомната централа.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР