Има изтеглени 20 млн. лева от сметките на БДЖ, под

...
Има изтеглени 20 млн. лева от сметките на БДЖ, под
Коментари Харесай

Директорът на Холдинг БДЖ настоя за държавна помощ

Има изтеглени 20 млн. лв. от сметките на БДЖ, под запор са 40 млн. лв.. В кратковременен проект това не ни блокира работата, тъй като успяхме да платим заплатите за юни, само че в средносрочен проект ще попречи. Следващият месец ще е доста огромен проблем, в случай че не се откри решение – освен за заплатите, а и поради доставчиците. Това съобщи изпълнителният шеф на „ Холдинг БДЖ” Владимир Владимиров.
Той удостовери, че на БДЖ му остават да върне към 100 млн. лв. по втория облигационен заем. И добави, че би трябвало парите да бъдат платени тази година, тъй като „ кредиторите са нетърпеливи”. Бизнесът проектът и логиката са по този начин направени, че да има помощ от страната и да бъдат изплатени отговорностите, сподели шефът на „ Холдинг БДЖ”.
Владимиров счита, че е нужна държавна интервенция, само че не пожела да каже по какъв начин тъкмо, прехвърляйки отговорността на транспортния министър Ивайло Московски и финансовия Владислав Горанов. Директорът на „ Холдинг БДЖ” добави пред bTV, че не счита, че би трябвало да се разпродава каквато и да е благосъстоятелност на БДЖ, най-малкото вагони.
Изпълнителният шеф на жп холдинга отхвърли да разяснява други проблеми – да вземем за пример за нова социална поръчка за ремонт на локомотиви. Тя е пусната от „ БДЖ – Пътнически превози” е за ремонт на 30 локомотива, за 58 млн. лв. и то без обособени позиции, което е подозрително доста.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР