Има изключително напреднали разследвания за корупция срещу политици и те

...
Има изключително напреднали разследвания за корупция срещу политици и те
Коментари Харесай

Набъбват всеки ден. МВР разследва лидери на парламентарни партии за корупция

Има извънредно напреднали следствия за корупция против политици и те набъбват с всеки ден. Това заяви пред служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

В края на октомври той заяви, че се чака да бъдат импортирани обвинителни актове против ", в това число някогашни министри.

В отговор на въпрос в неделя той посочи, че измежду разследваните политици има водачи на партии, в това число и парламентарно показани. Запитан за какви закононарушения по-точно става дума, Демерджиев отговори, че има съществени данни за осъществени " нарушавания, свързани с придвижвания на финансови средства ".

" Когато пристигна моментът, в който няма да заплашвам дейностите по следствие, ще разглася и имената им ", увери той.

Министърът обаче сподели, че няма такива следствия против магистрати.

" Има голям проблем - в годините редовно, най-много с присъединяване на прокуратурата, при законодателни начинания Министерство на вътрешните работи е отслабено и разрушено. Визирам най-много ГДБОП , която е ударната мощ на министерството ", добави Демерджиев.

И посочи, че всички следствия във връзка с магистратите са предоставени на следователите, които са част от прокуратурата и нейни подчинени.

" Не можем да чакаме резултати, до момента в който не се даде право да ГДБОП да ги проверява ", сподели още Демерджиев и прикани Народното събрание да реши казуса със законодателни промени, с цел да може Министерство на вътрешните работи умерено да проверява и магистрати.

Той разяснява и следствието за злоупотреби при построяването на автомагистрала .

" По част от парите за " Хемус " има изясненост. В момента са привлечени към отговорност 9 лица . Част от тях са притежатели на доста съществени сдружения ", сподели министърът.

Той посочи, че е имало доста неизвършени инспекции, а сегашният шеф на Национална агенция за приходите е назначил доста такива и те вървят с извънредно бързи темпове:

" Очаква се този месец да завършат всички инспекции, а това ще развърже ръцете на проверяващите органи да дадат отговор на въпроса къде са отишли парите, платени предплатено ".

По думите на служебния министър не е належащо да си експерт, с цел да видиш защо качество на настилката на " Тракия " става дума:

" Проверката на качеството демонстрира отклоняване на всеки един от пластовете на това, което е полагано на трасето на автомагистралата, където сме вземали проби. Това ще продължи и ще се вземат проби от други пътища ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР