Има исторически периоди, в които единственото, което виждаме са някакви

...
Има исторически периоди, в които единственото, което виждаме са някакви
Коментари Харесай

Не се стигна до преврат - мандатът беше връчен

Има исторически интервали, в които единственото, което виждаме са някакви силуети, щуращи се със зли намерения из мъглата. Само се догаждаме, какво вероятно се случва и какво значи това за нас. Има обаче и интервали, в които ненадейно всички излиза наяве. Вижда се като на длан, тъй като мъглата се подвига и всички силуети, пъплещи из нея, се виждат като на пъстър филм. Веднага се вижда и това, какво значи това пъплене за нас, поданството, даващо власт и издържащо с налозите си тези пъплещи субекти.

Този път, огромното проясняване стартира с и свърши с насилването на конституцията от страна на лицето Румен Радев.

 Президентът разгласи втория мандат за Президентът разгласи втория мандат за " дискредитиран " и загатна на обединението, че не би трябвало да го извършва

Фойерверките около пехливанската битка по върховете на прокуратурата, приключили (засега) с бруталното ликвидиране на упоменатия от Иван Гешев разпръснаха мъглата около срастването на олигархията, незаконния свят и прокуратурата в едно цяло. Онова, което подозирахме, гледайки години преди този момент щуращите се из мъглата злокобни силуети, се оказа истина - че и по-тревожна истина, в сравнение с сме си представяли.

Този скандал тупна в двора на ГЕРБ, от дълго време парадиращ със своята непосредственост с репресивните органи на страната, както и с видни олигархо-бандити. Преговорната позиция на ГЕРБ в осъждането на държавно управление с мандат на ПП-ДБ бе съществено отслабена. Жизнено належащо бе да се измисли някакъв различен скандал, който да бъде стоварен върху ПП-ДБ и да отвлече вниманието от обезпокоената позиция на ГЕРБ.

И този скандал пристигна - в ажиотажа около . Ден-два след началото му стана ясно, обаче, че това не е просто пиар ход, а е пълноценно интензивно мероприятие, проведено по всички правила на КГБ-ДС отпреди 1989 година. На цялостни обороти бяха задействани политици, коментатори и медии. Ден след ден те качествено подгряваха обстановката: " Скандални записи национално изменничество алчни за власт бизнес ползи прелом ".

През целия ден на 29 май, в очакване на връчването на втория мандат в 17.00, главните медии единствено и само това повтаряха. Към момента на връчване на мандата медийният облик на ПП-ДБ беше на някакви алчни далавераджии и национални предатели, пристигнали оня ден неизвестно от кое място, следени от тъмни външни сили и решили да завладяват цялата власт.

Интензитетът на офанзивата навеждаше на мисълта, още в предните дни, че не става дума за пиар акция на ГЕРБ за да оцапат с тиня съперника. Мащабно, добре извършено, ешелонирано в дълбочина мероприятие по модела на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), с включването на огромни запаси - това е нещо много по-сериозно.

Преди да забележим, кой и за какво стои в дъното на мероприятието - и какво значи то за нашия живот - дано се спрем за малко върху " скандалните записи ".

 Изпиране, чистка, служби: по какъв начин Изпиране, чистка, служби: по какъв начин " Продължаваме промяната " мъчно взема решение за ръководство с ГЕРБ (според записа)

Кое, неуважаеми публицисти и коментатори, е скандалното? Че няма глас на някогашен министър председател, който да изяснява кому ще " майката с 200 ", кой би трябвало да бъде смачкан и кой е " ПКП "? Това ли е скандалното - че някакви явно прилични хора, загрижени за бъдещето на поверената им страна се пробват да измислят, в дребните часове на деня, по какъв начин нещата въпреки всичко да станат?

Първо, къде чухте - в този запис - доказателства, че става дума за бизнес ползи на видните фигури на Политическа партия? Нямаше такова нещо. Защо го внушавахте?

Второ, къде в записа чухте за уволнението на хиляди учители и шефове? А откакто няма такова нещо - за какво го въртяхте на всеки час? А стоте хиляди нарочени за уволняване чиновници на " службите " - това къде го чухте? На го чухте? Ама го споделяхте несметно...

Трето, къде чухте национално изменничество и потъпкване на суверенитета? В репликата за " посолствата "? Вие ли не знаете, че България е в съюзите, наричани за краткост Европейски Съюз и НАТО - и че постоянно, несъмнено, страните-членки на тези съюзи се уведомяват взаимно, кого считат да назначат за шефове на тайните служби, с цел да не се промъкне някой сътрудник на враждебна непозната мощ?

Четвърто, къде видяхте уронване на имиджа на България? В това, че партиен водач и някогашен министър председател, Кирил Петков, може да си приказва по телефона с председателката на Еврокомисията за бъдещето на България?

Пето , къде видяхте такова шерване на държавна загадка от " Продължаваме промянат ", та с подобен екстаз да подкрепите предателската и Янев, че в случай че има съвещание на Съвета по национална сигурност, " Продължаваме промяната " да не бъдат допускани? Точно те ли са обвинени, че незабавно ще снесат информация на съветските служби - или някои други деятели са по-вероятни претенденти за съветски сътрудници?

Шесто, къде видяхте офанзива против Румен Радев, откакто записаните категорично споделят, че няма да му желаят импийчмънт?

Шестте неистини, които раздрусаха страната, бяха споделяни отвред, непрекъснато и структурирано. Очевидната цел - откакто междинният гласоподавател няма да си аргументи слушането на записа в целия му размер - бе да приготви публиката, че държавно управление на тия национални предатели не трябва да има.

 Русия: Една история на страна без историяС код 10Dnevnik получавате най-малко 10% отстъпка
След цялата тази артилерийска подготовка пристигна изнасилването на конституцията. При връчването на мандата Румен Георгиев Радев се базира навръх горните причини (за краткост - лъжи) с цел да заяви, че не желае да дава мандата на хора, които не съблюдават суверенитета и така нататък Подреди речта си по този начин, щото в първата й половина изглеждаше, че афишира прелом. После отстъпи обратно и връчи мандата, препоръчвайки неговото връщане.

По конституция президентът връчва мандат. Народното събрание, България бидейки парламентарна република, е оня орган, който взема решение, дали да поддържа мандата, какви са моралните качества на неговите носители и така нататък Тук президентската институция няма ход. Но Румен Радев явно има.

Този " фортисимо " акомпанимент разкри, от кое място идва цялата работа - от Румен Радев, назначил тъкмо тези главатари на службите, които би трябвало да бъдат заменени. А би трябвало да бъдат заменени, тъй като - по свидетелствата на ред народни представители - в седмиците преди съветското навлизане в Украйна са уверявали управляващите в България, че Русия няма да нахлуе. С това си деяние тези служби внезапно отслабиха опцията на българските управляващи да реагират на обстановката след 22 февруари 2022 година и по този начин непосредствено подкрепиха офанзивата на Владимир Путин против демокрацията в Европа.

Каква е задачата, т.е. какви са следствията за нас? Очевидно е: внезапно намаляване на " Продължаваме промяната " - " Демократична България " и на проевропейските сили в България; внезапно усилване на проруските и предателски сили и агентури; съществено разколебаване, заради всеобщото присъединяване на медии и коментатори в дейното мероприятие, на масата жители в техния избор България да бъде част от Европа. Прозиращото през всичко това евентуално наше бъдеще е нещо като Сърбия, нещо като Грузия, нещо като нищо на света.

 Политиците след връчването на мандата: Недопустимо вмешателство, невиждан ход Политиците след връчването на мандата: Недопустимо вмешателство, невиждан ход

Чух връчването на мандата до момента в който карах към София. В началото на речта, когато Радев като че анонсира прелом, взех решение да карам непосредствено към жълтите павета и да забия Субаруто си в централния вход на постройката с надпис " Президент ". Не се стигна до прелом - мандатът беше връчен. Реших да си се прибирам. Докато висях в задръстването, разбрах, че пред въпросната постройка към този момент има наличие. В поддръжка на Радев и неговата обосновка срещу втория мандат се били събрали Йоло Денев, анти-натовският пропагандатор о.з. ген. Шивиков и сходни екземпляри. Повтаряха тъкмо и точно аргументацията на дейното мероприятие по този начин, както към този момент ги бяхме чули от Радев и Янев.

Румен Радев за всеки случай бе извикал клакьори. Жалка, провинциална работа. Но, въпреки това, точно тази жалка провинциалност отваря опцията България да не бъде отвлечена към Москва.

За ролята на някои медии в това най-мащабно милиционерско мероприятие от десетилетие насам ще пиша тия дни. Отдавна е време, доста от дълго време.

Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР